סקירת מערכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקירת מערכות
    שרונה
    23/04/2008

שלום, אני צריכה להחליט בין בדיקת סקירת מערכות מוקדמת לסקירת מערכות מאוחרת (רק אחת מסופסדת ע"י קופת החולים), ואין לי מושג איך מחליטים, מה חשוב יותר? אם עושים בכל מקרה סקירת מערכות עד כמה זה נחוץ לעשות את הסקירה המאוחרת בנוסף? אין לי תאומים (אז אולי שתיהן לא נחוצות בכלל?) תודה ויום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקירת מערכות

הוספת תגובה

• המלצה

שלי
    23/04/2008

יש בדיקה ב"כללית" שנקראת אולטאסאונד מורחב. היא עולה משהו כמו 40 ש"ח.
    שתי הסקירות חשובות, ישנם מומים שיכולים להתפתח רק אחרי הסקירה הראשונה ורק בשניה יוכלו לזהות אותם. אני לא הייתי מוותרת על שתיהן . תעשי אחת ע"ח הקופה ואם הכל יהיה בסדר, תעשי את האולטראסאונד המורחב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלי ענתה תשובה טובה

ד''ר בני שכטר
    23/04/2008

יש מומים שניתן לראותם כבר בסקירה האשונה ואז אם חלילה יש צורך בהחלטות כגון דיקור מי שפיר או חלילה הפסקת היריון זה קמצ יותר קל.
    לעומת זאת ישנם מומים שיכולים להתגלות רק בסקירה המאוחרת ואז יש אפשרות "לפספס" אותם אם מוותרים עליה.
    דרך אגב לעומת זאת, בארה"ב נהוג לעשות את הסקירה המאוחרת בלבד ולדלג על המוקדמת. אחת הסיבות היא כלכלית והשניה יותר דתית-שמרנית מכיוון ששם לא מקובל לבצע הפסקות היריון בחלק גדול מהמדינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו