מוניטור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוניטור
    דנה
    24/04/2008

אני בשבוע 27, הריון ראשון, ושאלתי היא האם רישום קבוע במוניטור במשך 20 דקות שנע בין 20 ל-21 בלבד מעיד כי המכשיר אינו תקין? האם התנודתיות לא צריכה להיות דינמית יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוניטור

הוספת תגובה

• מוניטור

ד``ר איילון לחמן
    25/04/2008

לדנה שלום.
    לא ברור א, למה את מבצעת מוניטור וב,מה הכוונה נע בין 20 ל21. ממליץ שתראי התרשים לרופא שהפנה אותך לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

דנה
    25/04/2008

ד"ר לחמן שלום,
    אני בשמירת הריון עקב צירים מוקדמים ונמצאת במעקב שבועי אחר אורך צוואר הרחם ופעילות רחמית. אתמול, לראשונה, המוניטור לא הראה כל תזוזה, למרות שחשתי לפחות בציר אחד חזק במהלכו, שמסיבה שאינה ידועה לי, לא נרשם, אלא הקו שנרשם המשיך להיות קבוע.
    בשאלה שלי רשמתי שז נע בין 20 ל-21, וכוונתי היתה שזה מה שהראה צג המוניטור (המספר הדיגיטלי בצמוד למספר הדופק של העובר). מקווה שהצלחתי להבהיר...
    רציתי לדעת האם, באופן כללי ובמצב של הריון תקין, יתכן מצב שבו רישום המוניטור קבוע (קו ישר) או שחייבת להיות פעילות רחמית כלשהי באופן קבוע, מינימלית ככל שתהיה, שגורמת לקו הנרשם במוניטור לעלות ולרדת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צירים במוניטור.

ד``ר איילון לחמן
    25/04/2008

לדנה שלום.
    אני מבין שאת מתכוונת לרישום הפעילות הרחמית ולא לרישום דופק העובר.אם כך הרישום הינו תקין. לא צריכה להיות פעילות רחמית בשלבים אלו של ההריון,למעט ציר אחד ,אולי, מדי פעם.תופעה המוכרת כברקסטון-היקס.לסיכום אני לא רואה בעיה בשאלתך. כמובן חשוב להראות הרישום לרופא המטפל כי הוא עם הרבה יותר קשר לענין.הוא הקובע והמחליט.
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה (ל.ת)

דנה
    26/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו