טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום. אשמח לחוות דעת מקצועית.... אני בשבוע 23. בבדיקות שקיפות עורפית שעשיתי, הסיכון לדאון לפי הגיל והבדיקה (אולטרסאונד ובדיקת שם) הוא 1:10,000. בבדיקת חלבון עוברי (התבחין המשולש) שעשיתי, הסיכון לדאון לפי הגיל ו3 הבדיקות הוא: 1:1750 (כשהסיכון לדאון רק לפי הגיל הוא 1:1325. זו תוצאה מאוד שונה מהשקיפות........ ומראה על הרבה יותר סיכון. בצורה משמעותית.
העניין הוא שבסקירה שעשיתי בשבוע 20.6 מצאו ממצא- מוקד אקוגני בחדר שמאל של הלב. מה שגם מעלה את הסיכון לדאון.
איך להתייחס לממצא לאור 2 הבדיקות הנ"ל? מה זה אומר? מה הסיכון? האם הסיכון עלה?
תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר