אולטראסאונד שבוע 6- מודאגת מעט...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולטראסאונד שבוע 6- מודאגת מעט...
    מיקי
    27/04/2008

שלום ד"ר, לפני כשבוע וחצי גיליתי שאני בהריון (וסת אחרונה ב- 15/3)

17/4- בטא 647

21/4- בטא 4831 +בדיקת אולטראסאונד ראשונה שבה ראו שק הריון+שק חלמון התואם את שבוע ההריון (5 שבועות ויומיים) אך עדיין ללא קוטב עוברי. בנוסף ביצעתי סדרה של בדיקות דם אשר יצאו תקינות.

עד כאן הכל מצויין! ואילו היום (6 ימים אחרי), הייתי אצל הרופא והוא שלח אותי לאולטראסאונד נוסף לבדוק התפתחות ההריון ובבדיקה נצפה שק הריון, מעט גדול יותר- תואם שבוע 5.5, כאשר לפי וסת אחרונה אני בשבוע 6.1 (אך יש לציין כי המחזורים שלי אינם סדירים), ועדיין לא נצפה עובר. הרופא אמר שהיינו מצפים לראות כבר עובר בשלב זה אך ייתכן שזהו הריון צעיר ויש לחזור על הבדיקה תחילת שבוע הבא או ביום חמישי.

בדיעבד, אני מצטערת שעשיתי היום את הבדיקה ולא חיכיתי עוד שבוע, משום שאני ממש מודאגת מכך שלא נצפה עדיין עובר ואני יודעת כבר שהשבוע הזה הולך ליהיות לא קל עבורי. (אני פסימית מטבעי וצריכה לעבוד על זה). בכל אופן, לאור הממצאים הנ"ל (ובטא יחסית גבוהה בהנחה שעלתה בשבוע האחרון), האם זה הגיוני לא לראות עובר בשלב זה, והאם ישנה תקווה אמיתית שהכל יהיה בסדר? מתי כדאי ללכת לבדיקה נוספת, חמישי או ראשון הבא? חייבת עידוד!!! בבקשה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    27/04/2008

לפי התיאור שלך נראה שההריון מתפתח באופן תקין לחלוטין וכנראה שהבדיקה החוזרת בוצעה מוקדם מדי.
    יש לחזור על בדיקת ה US בעוד שבוע לפחות ורוב הסיכויים שיודגם דופק עוברי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו