חלבון עוברי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון עוברי
    ליטל
    05/04/2015

שלום, הריון ראשון שבוע 17+4 לאחר ivf, הריון שהחל בתאומים ובשבוע 8 עובר אחד הפסיק להתפתח, עשיתי 2 סקירות מערכות מוקדמת שיצאו תקינות, בשבוע שעבר קיבלתי את תוצאות החלבון עוברי וכל התוצאות יצאו טובות מלבד afp שיצא 2.67 ובסיכום רשום שיש סיכון מוגבר למום פתוח במערכת העצבים.
    אציין כי אני התחלתי את ההריון בעודף משקל (90 ק״ג וגובה 1.50)
    הרופא שלי שלח אותי לסקירת מערכות מכוונת למערכת העצבים ועמוד השדרה ואמר כי ברוב המקרים הכל בסדר.
    יש לי כמה שאלות:
    1. האם יכול להיות שהעובר שהפסיק להתפתח בשבוע 8 הוא זה שגרם לחלבון להיות גבוה?
    2. מה באמת הסיכויים למום שכזה?
    3. בחוות הדעת השניה של סקירה מוקדמת, הרופא הראה לי כי העוברית פתחה את הפה ובלעה מים והדגיש כי זה אומר שמבחינה נוירולוגית הכל בסדר, האם יש קשר?

מודאגת מאוד, בבקשה עזרתכם,
    תודה רבה ומועדים לשמחה,
    ליטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי

הוספת תגובה

• הריונית

אורנית
    10/04/2015

את מזכירה אותי גם אני בדיוק כמוך הריון שהתחיל בתאומים שגבוע 8 אחד הפסיק להתפתח והיום אחת ברוך ה סורדת אני כבר שבוע 21 אם אמונה הכל היה טוב ובעזרת ה נצא בידים מלאות ..... בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי - תגובה

ד``ר אריה לידור
    12/04/2015

שלום לך
    בתשובה לשאלותייך
    1- כן
    2- הסיכוי למום אפסי ובמיוחד שבוצעה סקירה מכוונת לעמוד השדרה
    בברכה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו