מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרבית שתן לא תקינה בהיריוןמיכל01/05/2015
שלום רב,
אני בהיריון בשבוע 13. לפני מספר ימים ביצעתי תרבית שתן שגרתית והתוצאה היתה כי התרבית חיובית וכי קיים חיידק בשם Enteroc. Faecalis.
שאלותיי הן:
1. כיצד ניתן לטפל במצב זה? אם צריך לקחת אנטיביוטיקה, האם מותר לקחת אנטיביוטיקה בהיריון, גם בטרימסטר הראשון? האם יש סכנה כלשהי לפגיעה בעובר?
2. על איזו אנטיביוטיקה היית ממליץ במצב זה, במידה ויש לי רגישות ל-G6PD?
3. יש לציין כי את תרבית השתן הקודמת (לפני הנוכחית) ביצעתי לפני 5 שבועות, לכן ייתכן כי אני נמצאת כחודש עם דלקת בדרכי השתן ללא ידיעתי. האם החיידק שהתגלה אצלי ו/או הדלקת עצמה היו עלולים לגרום נזק כלשהו לעובר? (מבחינת מומים או השלכות אחרות)
4. האם יש קשר בין דלקות בדרכי השתן שלא טופלו במועד לבין פיגור שכלי אצל העובר? במחקר גדול בארה"ב שכלל כ-84 אלף הריונות, הסיכון לפיגור שכלי או עיכוב התפתחותי בקרב הנשים שלא נטלו אנטיביוטיקה היה גדול ב-40 אחוז בהשוואה לנשים שכן נטלו אנטיביוטיקה.
5. במידה ואכן יש סיכון לפיגור שכלי/עיכוב התפתחותי/מומים כלשהם בעקבות החיידק, האם עלי לפנות לרופא מומחה כלשהו בנושא (למשל זיהומולוג)? האם יש דרך לערוך איבחון מוקדם? מה עלי לעשות במצב זה? כי אני יודעת שאם נדבקים ב-CMV למשל אפשר לבדוק במי שפיר אם העובר נדבק. מהו הדין לגבי חיידק של מערכת השתן?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית שתן לא תקינה בהיריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן02/05/2015שלום.
דלקת בשתן היא לא דבר חריג בהריון.אין קשר לעובר בשלב זה.כמובן שעליך לפנות לרופאך לקבלת טיפול על פי הרגישות לחידק.גם חשוב לא להגזים בסיכונים האפשריים,.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)