מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרבית שתן חיובית והשנייה שליליתמיכל05/05/2015
שלום רב,
אני בהיריון בשבוע 13. לפני מספר ימים ביצעתי תרבית שתן שגרתית והתוצאה היתה כי התרבית חיובית וכי קיים חיידק בשם Enteroc. Faecalis. ביצעתי תרבית נוספת לאחר יומיים אך התרבית הנוספת חזרה שלילית. עד שהיו לי את התוצאות של התרבית השנייה, התחלתי כבר לקחת אנטיביוטיקה (מוקסיפן 500 מ"ג 3 פעמים ביום למשך שבוע). אתמול קיבלתי את התוצאות של התרבית השנייה, וכפי שכתבתי היא חזרה שלילית.
רופאת הנשים הנחתה אותי שגם אם התרבית השנייה תחזור שלילית להמשיך בכל זאת לקחת את האנטיביוטיקה, מכיוון שהתרבית הראשונה יצאה חיובית ולכן יש סיכוי שכן היה לי את החיידק, ומלבד זאת היא אמרה שמכיוון שאני מתכוונת לעשות בדיקת מי שפיר עלי לקחת אנטיביוטיקה כדי לוודא שאין אצלי חיידקים כלל לפני הבדיקה (כדי להימנע מזיהום). האם אתה ממליץ במצב שבו התרבית הראשונה חזרה חיובית והשנייה שלילית, להמשיך בכל זאת לקחת אנטיביוטיקה? תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית שתן חיובית והשנייה שלילית - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/05/2015שלום.
האם הבדיקה השניה בוצעה תוך כדי נטילת האנטיביוטיקה?בכל מקרה לזכור שהחידק שבודד,הוא תושב קבע במעי ולעיתים אכן עובר לשלפוחית או לנרתיק.מאחר וטיפול שקיבלת הוא חסר סיכון להריון,ניתן להשתמש בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)