תרבית שתן חיובית והשנייה שלילית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרבית שתן חיובית והשנייה שלילית
    מיכל
    05/05/2015

שלום רב,
    אני בהיריון בשבוע 13. לפני מספר ימים ביצעתי תרבית שתן שגרתית והתוצאה היתה כי התרבית חיובית וכי קיים חיידק בשם Enteroc. Faecalis. ביצעתי תרבית נוספת לאחר יומיים אך התרבית הנוספת חזרה שלילית. עד שהיו לי את התוצאות של התרבית השנייה, התחלתי כבר לקחת אנטיביוטיקה (מוקסיפן 500 מ"ג 3 פעמים ביום למשך שבוע). אתמול קיבלתי את התוצאות של התרבית השנייה, וכפי שכתבתי היא חזרה שלילית.
    רופאת הנשים הנחתה אותי שגם אם התרבית השנייה תחזור שלילית להמשיך בכל זאת לקחת את האנטיביוטיקה, מכיוון שהתרבית הראשונה יצאה חיובית ולכן יש סיכוי שכן היה לי את החיידק, ומלבד זאת היא אמרה שמכיוון שאני מתכוונת לעשות בדיקת מי שפיר עלי לקחת אנטיביוטיקה כדי לוודא שאין אצלי חיידקים כלל לפני הבדיקה (כדי להימנע מזיהום). האם אתה ממליץ במצב שבו התרבית הראשונה חזרה חיובית והשנייה שלילית, להמשיך בכל זאת לקחת אנטיביוטיקה? תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תרבית שתן חיובית והשנייה שלילית - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    07/05/2015

שלום.
    האם הבדיקה השניה בוצעה תוך כדי נטילת האנטיביוטיקה?בכל מקרה לזכור שהחידק שבודד,הוא תושב קבע במעי ולעיתים אכן עובר לשלפוחית או לנרתיק.מאחר וטיפול שקיבלת הוא חסר סיכון להריון,ניתן להשתמש בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו