בדיקת דם לאיתור תסמונת דאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם לאיתור תסמונת דאון
    הדס
    06/05/2015

שלום
    אני בת 37 הריון שני. רוצה לוותר על בדיקת מי שפיר בגלל הסיכונים. לא בסיכון לתסמונת דאון על פי בדיקות הסקר.
    התחלתי להתעניין בבדיקות דם של החברות השונות לאיתור תסמונת דאון ואני מנסה להבין מי העדיפה. מבלי לנקוב בשמות, הבנתי שבבדיקה שבה ניתן להפריד את DNA האם מהעובר יש יתרון עצום. לעומת זאת בחלק מהבדיקות האחרות נבדקת כמות גדולה יותר של תסמונות(מעל 20). מעבר לזה יתר ההבדלים בין הבדיקות הם מינוריים לטעמי(ניסוח התשובה וזמן המתנה לתשובה וכו') האם זה נכון? האם זה נכון שהשיקול של הפרדת DNA העובר מזה של האם הוא החשוב יותר לעומת כמות הההפרעות הנבדקות? האם יש שיקולים נוספים שכדאי לקחת בחשבון?תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רוצה לדעת גם בבקשה..

אני
    07/05/2015

מצטרפת להדס ואשמח לתשובה דחופה כיוון שאני חייבת להחליט בקרוב
    האם מדובר בבדיקת דם פשוטה?
    האם יש אפשרות לקבל הנחה על הבדיקה דרך הקופה?
    האם יש מקום בו אני יכולה לראות בצורה ברורה את ההבדלים בין הבדיקות?
    קראתי בפורום שיש בדיקה אחת שנותנת תוצאה מובהקת, האם להעדיף אותה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם לאיתור תסמונת דאון - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    07/05/2015

שלום.
    הפשוט הוא להתקשר לחברות ולברר מהן היתרונות והחסרונות. לנו לא כל כך מותר להמליץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו