מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרותם01/05/2008
הייתי היום בבדיקה בבית חולים והיתה חוסר הסכמה לגבי הפתיחה ולכן דחפו לי את היד כמה וכמה פעמים, חוץ מהעובדה שזה כואב ולא נעים, האם יכול להגרם מכך נזק? זרוז לא רצוי? פקיעת מים שלא היתה אמורה להיות? או כל דבר אחר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה..
ד``ר איילון לחמן01/05/2008לטליה שלום.
אני מבקש ממך ,לא להשתמש בביטוי "דחפו לי את היד",אם זו הרגשתך לגבי הרופאים,אין לך צורך ברופאים,טפלי לבד בעצמך.
לעצם הענין אם היה ספק,מוטב שיחזרו על הבדיקה ובלבד שלא ינתן טיפול לא נכון.לא יכול להיגרם נזק. בעיקרון הצוות הרפואי אינו נגד החולה,מטרתו לעזור.
שוב אם הרגשתך כה שלילית כלפי הצוות הרפואי,למה את פונה אליחם?
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר איילון לחמן
רותם01/05/2008שלום רב, אתה כנראה לא הרגשת מעולם (וגם לא תרגיש) כמה לא נעימה הבדיקה הזאת (וזה בלי שיש לי טראומה מינית) ומאחר ואינני יודעת מהו המונח המקצועי לבדיקה הידנית שבודקת גם מחיקה גם פתיחה וגם מיקום ראש לעומת ספינות בחרתי לתאר את הבדיקה כפי שהיא נעשית במציאות- דחיפת ידיים- או הכנסת ידיים (אולי זה היה משנה כל התשובה שלך אבל ההרגשה היא שדוחפים אותך). זה ממש לא אומר שאני לא סומכת על הצוות הרפואי- ההפך היה לי מאוד נעים ונוח מלבד הבדיקה המאוד לא נעימה הזאת. אני מבינה שהיא חיונית ולכן לרגע לא חששתי מביצועה ולא הבעתי התנגדות שכן אני דווקא סומכת על הצוות הרפואי. אלא שחוסר ההסכמה לגבי הממצאים היה שולי מבחינה רפואית- אפילו הרופא אמר- ולא היה בו בכדי לשנות החלטה על טיפול כזה או אחר , אלא סתם ניסיון להגיע להסכמה שאיננה בעלת חשיבות. אם היתה פה החלטה שצריך לקחת הייתי גם לוקחת סיכון אם היה צריך. כיוון שזה לא המצב היה לי חשוב להוריד את הדאגה מליבי שהתעוררה כשהגעתי הביתה. חשבתי שלשם כך נועד הפורום. נראה לי שטעית בגדול בפרשנות שלך לניסוח שלי. מעבר לכך אני בטוחה שאתה יודע שגם רופאים עושים טעויות ואפילו לא מעט ואני בטוחה שאתה יודע שלמרות זאת אין זה אומר שיש מקום לוותר עליהם ולהמנע מבדיקות. זו הצעה מעט קיצונית ויכולתי להבין את המסר גם אם לא היית מרחיק לכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה
ד``ר איילון לחמן01/05/2008שמחתי שהבנת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)