שאלה לגבי רזידואה והטיפול בזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי רזידואה והטיפול בזה
    שולי
    02/05/2008

שלום רב,

עשיתי גרידה לפני שבועיים ובביקור אצל שתי רופאות שונות נאמר לי כי יש רזידואה.רופאה אחת התבטאה : רירית הרחם עבה וחומר של ההריון נדבק לרירית, השנייה אמרה רק כי יש שאריות ברחם וכי אין רירית זה הכול שאריות.קיבלתי ציטוטק ואח"כ מטרגין שלא עזרו כמעט כלל, לא היו לי דימומים או כאבי התכווציות בעקבות זה. והבנתי מרופאה אחת שאני אמורה לעבור היסטרוסקופיה. הרופאה השנייה דיברה על גרידה עם curette קטנה יותר

שתי הרופאות אמרו שני דברים סותרים, האחת אמרה שיש סיכוי טוב שאקבל ווסת בשבועיים הקרובים ואילו השנייה אמרה שאין מצב שאקבל ווסת כל עוד יש שאריות הריון ברחם ובכלל אין רירית של ווסת שיכולה להתהוות רק כאשר הרחם יהיה נקי משאריות.

שאלותיי: האם יש סיכוי שאקבל ווסת בקרוב ואם כן האם השאריות יירדו עם הווסת?, אדגיש כי לפי אחת הרופאות השאריות נדבקו לרירית.

האם יש רירית של ווסת או אין?

ואיזה מהתהליכים בטוח ויעיל יותר מבחינת הצלחת הורדת כל השאריות ומניעת נזק עתידי, ההיסטרוסקופיה או השימוש ב- cuertte קטנה יותר,, ממש לא בא לי בעוד שבועיים אחרי כל מה שעברתי לשמוע שצריך עוד גרידה או שיש נזק שבעקבותיו יהיה לי קשה להיכנס להריון, (עדיין אין לי ילדים כלל )

אשמח להתייחסות לכל שאלותיי ,
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בני שכטר
    02/05/2008

שלום לך!
    תבקשי הפניה לביצוע אולטרה-סאונד במכון מסודר שמבצעים בו גם זרימות. כך יוכלו לראות האם ישנה זרימה באיזור "הרזידואה" וכך ניתן יהיה להבין אם יש או אין והאם בכלל יש צורך לעשות משהו, או רק להמתין בסבלנות.
    כאשר יהיו את התשובות הברורות ניתן יהיה להתייחס הלאה לגבי פיתרונות אפשריים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטראסאונד דופלר

שולי
    02/05/2008

לצערי על מנת לקבל הפנייה ותור לביצוע אולטראסאונד דופלר בקופות החולים צריך להמתין חודשיים לפחות, ניסיתי את זה , אין לי חודשיים רזרבה בהתחשב בסכנות הכרוכות במידה ויש שארית הריון. האם אתה מכיר יכול להמליץ על מישהו באזור המרכז שיש לו את המכשור הדרוש לאולטראסאונד דופלר באופן פרטי ושניתן להזמין אצלו תור במהירות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין המלצות

ד''ר בני שכטר
    03/05/2008

אנו לא יכולים להמליץ על רופאים ספציפיים.
    תבקשי הפניה למיון ושם יוכלו לעשות.
    או שתתקשרי למכוני אולטרה-סאונד פרטיים ותבררי האם ניתן להגיע אליהם לביצוע הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו