העמסת סוכר ושימוש בסטרואידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העמסת סוכר ושימוש בסטרואידים
    טלי
    07/09/2015

שלום רב, אני חולת אסטמה באופן קל, מצויה מזה שנים רק בטיפול מונע. עכשיו אני שבוע +26, עם החמרה של האסטמה ועל כן נוטלת סטרואידים (פרדניזון) למניעת החמרה של ההתקף . הבעיה היא שלא ידעתי שזה יכול להשפיע על ערכי סוכר בדם, ועשיתי העמסת סוכר 50 גר שיצאה גבוהה. בוודאי שאי אפשר לדעת אם זו השפעה בלעדית של הסטרואידים אם לאו ולכן אני צריכה לעשות העמסה של 100 גר'. הבעיה היא שההחמרה אינה עוברת, ולמרות שתיכננתי לסיים את עם התרופה השבוע כך שאוכל לעשות את ההעמסה בשבוע הבא, אני חוששת שיעלו לי שוב את המינון, ואז יקח לפחות שבועיים - שלושה נוספים עד שאוכל לעשות את ההעמסה בלי השפעת סטרואידים. עד כמה זה קריטי אם הבדיקה תתבצע בשבוע 30 +? מה עלי לעשות עד אז?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העמסת סוכר ושימוש בסטרואידים - תגובה

ד``ר אריה לידור
    07/09/2015

שלום לך
    רצוי לבצע העמסה מלאה בהקדם . נסי להפסיק בהוועצות עם הרופא שלך בדבר הפסקה זמנית של הפרדניזון ( שבוע) עד בצוע הבדיקה שהינה אמינה מאד בזהוי סכרת
    בברכה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו