דפיקות לב מהירות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דפיקות לב מהירות
    טליה
    09/05/2008

שלום,

אני בהריון עם תאומים (ספונטני) שבוע 25 וסובלת (אם אפשר להגדיר זאת כך..) מדופק לב מהיר במנוחה כ- 115 דבר שגורם למעט קוצר נשימה ועייפות.
    ע"פ בדיקות דם קיים מחסור בבי 12( 150>) מה שגרם לירידת ההמוגלובין בתקופה האחרונה (בסביבות ה-10- ברזל וחומצה פולית מעל הממוצע הנדרש) ורמת האשלגן אף היא נמוכה יחסית - 3.2. בדיקת א.ק.ג יצאה תקינה.
    רופא המשפחה המליץ לי לקבל עירוי של אשלגן במיון בעוד רופא הנשים סבור שהרמה היא גבולית ודפיקות הלב נובעות מהאנמיה וההריון והוא ממליץ לאכול מאכלים עשירי אשלגן (בננות וכד'...) וליטול כדור בי 12 מתחת ללשון אחד ליום ולחזור עוד מס' ימים על בדיקת הדם.
    הייתי מעוניינת לדעת מה דעתכם?
    האם המצב של דופק מהיר עלול לגרום לי נזק ויכול לנבוע ממחסור באשלגן?
    האם כדאי לקבל עירוי או שהמאכלים באמת ימלאו את החסר? כנ"ל לגבי בי 12 - מספיק כדור אחד ליום?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דפיקות לב מהירות

הוספת תגובה

• דפיקות לב.

ד``ר איילון לחמן
    09/05/2008

לשלי שלום.
    אכן שאלה קשה.הייתי ממליץ גם לבדוק את תפקודי בלוטת התריס ובמקביל לחזור על הבדיקות שהזכרת.אגב אשלגן ניתן גם לקבל בצורת כדורים ,אם זו הבעיה.גם ההמוגלובין אינו כזה נמוך שיהיה אחראי לתופעות שאת מתארת.כמוכן להרבות יותר במנוחה.אם המצב יחמיר אמליץ לפנות לאשםוז,לעשות הבדיקות בבהח וקונסליום עם כל אנשי המערכת,קרי קרדילוגים,המטולוגים,גינקולוגים.
    בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך...

טליה
    10/05/2008

תודה על המענה המהיר.
    מותר לקחת כדור "כליום" בהריון? כי גם על כך הרופאים חלוקים בדעותיהם.
    מה הערך התקין של בי 12 בדם? מה הטווח?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה להתייחסותל "בהמשך"...

טליה
    11/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.

ד``ר איילון לחמן
    11/05/2008

לשלי שלום.
    לא ממשברור לי האם את מתכוונת לכדורי קליום?.ניתן לקחת. אבל כל טיפול תרופתי בהריון,אך ורק דרך רופא מטפל!!.אל תיהי רופאה של עצמך.!!.רמות ה-B!@ שונות ממעבדה למעבדה. לכן לצד התוצאה רשומים ערכי הנורמה של המעבדה.
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו