מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דפיקות לב מהירותטליה09/05/2008
שלום,
אני בהריון עם תאומים (ספונטני) שבוע 25 וסובלת (אם אפשר להגדיר זאת כך..) מדופק לב מהיר במנוחה כ- 115 דבר שגורם למעט קוצר נשימה ועייפות.
ע"פ בדיקות דם קיים מחסור בבי 12( 150>) מה שגרם לירידת ההמוגלובין בתקופה האחרונה (בסביבות ה-10- ברזל וחומצה פולית מעל הממוצע הנדרש) ורמת האשלגן אף היא נמוכה יחסית - 3.2. בדיקת א.ק.ג יצאה תקינה.
רופא המשפחה המליץ לי לקבל עירוי של אשלגן במיון בעוד רופא הנשים סבור שהרמה היא גבולית ודפיקות הלב נובעות מהאנמיה וההריון והוא ממליץ לאכול מאכלים עשירי אשלגן (בננות וכד'...) וליטול כדור בי 12 מתחת ללשון אחד ליום ולחזור עוד מס' ימים על בדיקת הדם.
הייתי מעוניינת לדעת מה דעתכם?
האם המצב של דופק מהיר עלול לגרום לי נזק ויכול לנבוע ממחסור באשלגן?
האם כדאי לקבל עירוי או שהמאכלים באמת ימלאו את החסר? כנ"ל לגבי בי 12 - מספיק כדור אחד ליום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב.
ד``ר איילון לחמן09/05/2008לשלי שלום.
אכן שאלה קשה.הייתי ממליץ גם לבדוק את תפקודי בלוטת התריס ובמקביל לחזור על הבדיקות שהזכרת.אגב אשלגן ניתן גם לקבל בצורת כדורים ,אם זו הבעיה.גם ההמוגלובין אינו כזה נמוך שיהיה אחראי לתופעות שאת מתארת.כמוכן להרבות יותר במנוחה.אם המצב יחמיר אמליץ לפנות לאשםוז,לעשות הבדיקות בבהח וקונסליום עם כל אנשי המערכת,קרי קרדילוגים,המטולוגים,גינקולוגים.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
טליה10/05/2008תודה על המענה המהיר.
מותר לקחת כדור "כליום" בהריון? כי גם על כך הרופאים חלוקים בדעותיהם.
מה הערך התקין של בי 12 בדם? מה הטווח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה להתייחסותל "בהמשך"...
טליה11/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
ד``ר איילון לחמן11/05/2008לשלי שלום.
לא ממשברור לי האם את מתכוונת לכדורי קליום?.ניתן לקחת. אבל כל טיפול תרופתי בהריון,אך ורק דרך רופא מטפל!!.אל תיהי רופאה של עצמך.!!.רמות ה-B!@ שונות ממעבדה למעבדה. לכן לצד התוצאה רשומים ערכי הנורמה של המעבדה.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)