האם סקירה מערכות מאוחרת כוללת את כל הבדיקות הכלולות בסקירה המוקדמת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם סקירה מערכות מאוחרת כוללת את כל הבדיקות הכלולות בסקירה המוקדמת?
    דנה
    17/02/2016

שלום, אני מתגוררת בחו"ל וכאן לא עושים את כל הבדיקות שבדרך כלל מבוצעות בישראל.
    את סקירת המערכות המוקדמת לא עשיתי, אבל אני אעשה את סקירת המערכות המאוחרת LEVEL2.
    מספר שאלות
    1- באיזה שבוע כדאי לי לעשות את הבדיקה, גם לאור כך שלא עשיתי סקירה מוקדמת?
    2- האם הסקירה המאוחרת כוללת את כל הבדיקות המתבצעות בסקירה המוקדמת? או שיש בדיקות שניתן לראות רק בשלב מוקדם יותר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם סקירה מערכות מאוחרת כוללת את כל הבדיקות הכלולות בסקירה המוקדמת? - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    21/02/2016

שלום.
    כן ,בבדיקה המאוחרת אכן רואים את כל הדברים שנצפו בסקירה המוקדמת וביתר פירוט-כי המערכות התפתחו יותר.לגבי המועד, מומלץ בין 22-26 שב הריון.בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים במוח העובר

דנה
    03/03/2016

אני תושבת חו"ל ועשיתי בדיקת סקירת מערכות היום, שבוע 18 ו5 ימים (לא נהוג לעשות פה את הבדיקה הזו וזה מאוד שונה מישראל ולכן גם התזמון שונה).
    בבדיקה מצאו נוזל ב Third Ventricle והגודל שנמדד הוא רבע ס"מ.
    מה הממצא הזה יכול להעיד?
    אלו בדיקות כדאי לי לעשות?

אלו הבדיקות שעשיתי:
    בשבוע 10 בדיקת Informaseq והתוצאות היו טובות
    שקיפות עורפית תוצאות טובות וסיכון נמוך
    PAPP-A, AFP, HCG - גם יצאו טובות
    בדיקות גנטיות שעושים ליהודים ולאשכנזים, כמו גם Fragile X ו Spinal Muscular Atrophy screening
    כולן היו שליליות - כלומר תוצאה טובה.

אני רוצה לציין שבחודש מאי האחרון עברתי לידה שקטה ועל אף תוצאות דומות לתוצאות לעיל, מצאו נוזל רב בעורף התינוק לאחר הלידה השקטה.בזמנו לא עשיתי סקירת מערכות כי אז גילו שאין דופק.

כרגע, הממצא של הנוזל בחדר המוח מטריד אותי כמובן, ומקריאה באינטרנט יש שאומרים שזה יכול להעלם ואז אים בעיה, או יכול לגדול ואז כמובן שיש בעיה בגלל לחץ על המח. בכל מקרה מחקרים מראים שיכול להיות שיש קשר בין זה לבין בעיה בכרומוזום 18 ו 21.

השאלה שלי - אלו בדיקות אני יכולה לעשות כדי לשלול חששות או לקבל מידע רב יותר כדי להבהיר את התמונה הקיימת.

צרפתי את תצלום האולטרסאונד.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים במוח העובר - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    03/03/2016

שלום.
    המלצתי שתתיעצי עם יועץ גנטי באם יש מקום להרחיב הבדיקות ולבצע גם בדיקת מי השפיר לשלילת אפשרות לבעיות כרומוזומיאליות.
    בהצלחה ובשורות טובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו