בדיקות סקר עם סיכון מוגבר לת.דאון ומי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות סקר עם סיכון מוגבר לת.דאון ומי שפיר
    לילי
    12/08/2016

שלום רב,
    אני בת 34 הריון ראשון.
    יצא שקיפות 2.9 ובדיקת דם שהייתה גבוהה והיה סיכון
    של 1:25 לת.דאון. לאחר בדיקת חלבון עוברי שיצאה תקינה עלה הסיכון במפתיע ל1:15.
    עשיתי מי שפיר והבדיקה יצאה תקינה.
    בסקירת מערכות הכל היה תקין מלבד ציסטות בעורף העובר שנאמר שיכול להיות עקב מערכת לימפה שלא התפתחה עדיין וזה נורמלי או שזה סממן רך לת.דאון.
    מאחר והמי שפיר יצא תקין וגם הבדיקות הגנטיות מהקופה יצאו תקינות החלטתי שאני לא מעוניינת לבצע ציפ גנטי.
    נראה לי שיש גבול לכמה שאפשר לחפש מתחת לבלטה..
    הרי הסיכון יצא לא תקין מלכתחילה בגלל הגיל והשקיפות ורב הסיכויים שהכל בסדר בעקבות המי שפיר..
    נראה לי מוגזם להוציא כל כך הרבה כסף על בדיקות נוספות בגלל בדיקה סטטיסטית ונמאס לי שכולם מסביב מלחיצים אותי כאילו היחדה לא בסדר.
    רב הסיכויים שהיא בסדר גמור.
    בכל אופן החלטתי לחכות חודש לסקירה המאוחרת ואם משהו לא יהיה תקין רק אז להחליט לבצע את הציפ הגנטי.
    מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקות סקר עם סיכון מוגבר לת.דאון ומי שפיר - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    13/08/2016

שלום.
    הציפ הגנטי שמבוצע ממי השפיר נותן אינפורמציה רחבה לגבי מספר רב מאד של מומים גנטיים מעבר לתסמונת דאון.זאת בעצם חשיבותו.להחלטתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו