עירויי ברזל ולחץ דם נמוך -אלפא תלסמיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עירויי ברזל ולחץ דם נמוך -אלפא תלסמיה
    ר.
    09/09/2016

שלום,

אני בהריון בשבוע 25.

ברקע אלפא תלסמיה ואפלה ואני מטופלת בקלקסן 60, אספירין 100 מ"ג ופרדניזון 5 מ"ג ליום.

לאחר שההמוגלובין שלי הגיע לרמה של 8.9 ומאחר שאני סובלת מסחרחורות קשות התייעצתי עם המטולוגית שהמליצה על עירויי ברזל של ונופר פעמיים בשבוע במינון של 200 מ"ג כל פעם. בהריון הקודם למרות שגם אז הייתי במצב דומה הרופאים נמנעו ממתן עירויי ברזל בגלל האלפא תלסמיה ובסופו של דבר לאחר שהחלפתי מס' תכשירים, בעזרת ספאטון הצלחנו להעלות את רמת ההמוגלובין לרמה יפה יחסית.

ביום ראשון קבלתי עירויי ברזל במינון 100 מ"ג כטסט.
    בימים שלאחר מכך סבלתי מסחרחורות קשות וביום חמישי האחרון כשהגעתי לקבל עירויי נוסף האחיות סרבו לעשות לי עירויי בשל הסחרחורות ולאחר שבבדיקת לחץ דם, לחץ הדם היה נמוך.

בהתייעצות עם רופאת קופ"ח שהיתה במקום נתנו לי עירויי נוזלים אך גם לאחר מכן לחץ הדם נשאר נמוך ולא ניתן היה לעשות לי עירויי ברזל שכן תופעת הלוואי של העירוי היא הורדת לחץ דם.

1. האם לחץ הדם הנמןך 88 על 50 ומשהו מסוכן או מסכן את העובר?

2. האם להימנע מהעירויים ולהשתמש בספאטון ? במהלך ההיריון הנוכחי לא השתמשתי בספאטון כי לא ניתן להשיג אותו בארץ בחודשים האחרונים, אבל עכשיו הזמנתי אותו מחו"ל.

אני מתנצלת על אורך השאלה.

תודה-רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עירויי ברזל ולחץ דם נמוך -אלפא תלסמיה - תגובה

ד``ר אריה לידור
    12/09/2016

שלום לך
    רצוי לשמור על ערכי לחץ דם תקינים . רצוי להמנע מוונופר
    בברכה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו