מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש חשיבות לעוצמת התנועות?שיר22/12/2016
הי,
יש לי שתי שאלות שמטרידות אותי.
א. כשעושים מעקב תנועות, האם יש חשיבות לעוצמת התנועות? אני בשבוע 31. עד לפני שבוע ומשהו הרגשתי תנועות "רגילות". לפני שבוע ובמשך כל השבוע האחרון פתאם התנועות הפכו להיות חזקות יותר ועוצמתיות יותר (וגם מבחינה כמותית) עד שחששתי שמשהו לא בסדר. באולטרסאונד של מעקב גדילה אמרו לי שהעובר התהפך למצג עכוז (קצת קודם היה במצג ראש) וחשבתי שאולי לכן הרגשתי שינוי בענין.
מאתמול שוב חזרתי כאילו אחורה בזמן. אני מרגישה פחות תנועות מבחינה כמותית ויותר חלשות. בפירוש מרגישה תנועות אך הרבה יותר מעודנות וחלשות (בשבוע הקודם הרגשתי יותר כיוון של השתוללות)
האם צריך להתייחס? יש חשיבות לענין?אולי הוא פשוט התהפך שוב (כולי תקוה...)
ב. בנושא אחר- שתי ההריונות הקודמים שלי הסתיימו בזה שהרגשתי מיעוט תנועות, הלכתי להבדק ומצאו שיש לי מיעוט רציני של מי שפיר ואישפזו אותי לקבלת זירוז ללידה. (אחד בשבוע 38+ והאחרון בשבוע 41). האם יש דרך למנוע את זה באיזשהו אופן שלא יחזור על עצמו? אני מניחה שאני לא צריכה להסביר שלא כיף בכלל (במילים עדינות) להגיע ללידה באופן כזה לא טבעי ולא חוויתי.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש חשיבות לעוצמת התנועות?
ד``ר אריה לידור25/12/2016שלום לך
עצם קיומן של תנועות הן סימן מיטיב לאיכות ההריון. יחד עם זאת משום השינויים באיכותם ולאור עברך המיילדותי מציע מעקב תנועות ביצוע ניטור עוברי חד שבועי ומעקב אולטרהסאונד אחר גודל העובר וכמות מי השפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)