מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם וסקירה מאוחרתמישהי25/12/2016
שלום, אני בהריון ראשון שבוע 16.
יש לי שלוש שאלות:
1. עשיתי בדיקת דם בתחילת ההריון (בדיקות כלליות וטוקסו ו CMV). הCMV יצא תקין (בעבר חיובי וכעת שלילי) והטוקסו שלישי בשני המקרים. האם עלי לבצע שוב בדיקת טוקסו בהמשך ההריון?
2. אני נוטלת פרנטל החל משבוע 12 ואומגה 3 להריון (הפסקתי עם חומצה פולית), האם זה בסדר? האם חייב פרנטל במשך כל ההריון? לא יכול להיות מצב של "אובר" ויטמינים? אני נוהגת לאכול הכל מהכל (לא תמיד בהכרח הכי בריא אבל משתדלת לגוון)
3. קבעתי תור לסקירה מאוחרת בשבוע 20 + 5. הבנתי שיתכן שזה מוקדם מידי. הבעיה שלרופא הספציפי שקבעתי אין תור מאוחר יותר וזה רופא שעשה לי את השיקפות שהייתי מאוד מרוצה ממנו. לחילופין יש לי אפשרות לעשות את הבדיקה בשבוע 21 + 3 אצל רופאה אחרת שאני לא מכירה אבל קראתי תגובות טובות עליה. האם כדאי להשאיר בשבוע 20+ 5 או כדאי להעביר לשבוע 21+3? באיזה שבוע יהיו תוצאות מדויקות יותר?
תודה וסליחה על החפירה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם וסקירה.
ד``ר איילון לחמן26/12/2016שלום. לשאלה ראשונה ,ניתן לחזור על הבדיקה לאםסםפךשדצש בהמשך ההריון.כדורי הפרהנאטאל מומלצים להמשך עד סוף ההנקה.לגבי הסקירה ההחלטה בידיך.אני מניח שאם הרופא המבצע בשבוע 20 +5 יראה שאין הבדיקה מספקת, יזמינך שוב.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)