מה ההליך כשפוליציסטית רוצה להכנס להריון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה ההליך כשפוליציסטית רוצה להכנס להריון?
    שרון
    03/01/2017

בוקר טוב,
    בת 29, עם שחלות פוליציסטיות מאובחנות כבר 8 שנים.
    מעוניינת להכנס להריון עוד כחצי שנה.
    בגיל 22 הפסקתי גלולות ולא קיבלתי מחזור חצי שנה, ואז כן קיבלתי לאחר שלקחתי כדור שיגרום למחזור.
    אני ובן זוגי חשבנו שאפסיק את הגלולות כבר עכשיו כדי "לחסוך" את הזמן בו אנחנו בודקים אם יש מחזור באופן טבעי.
    (אני מניחה שלא יהיה מחזור)
    וזאת כדי שאוכל להכנס להריון כמה שיותר מהר בעוד כחצי שנה.
    מצד שני הבנתי שזה יכול לגרום נזק.

מה דעתכם בעניין?
    אם אני רוצה הריון עוד חצי שנה, האם כדאי להפסיק היום גלולות ולהזהר בזמן הזה? האם הדבר יכול לגרום לנזק?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות.

ד``ר איילון לחמן
    03/01/2017

שלום.
    ממליץ קודם כל שתגשי להיבדק ולראות מצב השחלות כעת.לא הבנתי מה יכול לגרום לנזק?שאת שואלת.בימינו כבר ידוע היטב איך לעזור, במידה ויש צורך, לכניסה להריון.לא לשכוח לקחת במקביל חומצה פולית.אבל קודם מדגיש,לגשת לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

שרון
    03/01/2017

קודם כל תודה רבה על התגובה.
    נבדקתי והשחלות נראות טוב, לא נראות מאוד פוליציסטיות אבל הגניקולוג אמר שזה בגלל שעדיין על גלולות.
    בנוסף הוא אמר שאין צורך להפסיק לפני, שאני אפסיק וישר אתחיל טיפול, אבל לדעתי עדיף לנסות קצת לראות מה קורה באופן טבעי והאם יש וסת טבעית.
    הוא אמר שאם אני אפסיק באופן טבעי ואקיים יחסים מוגנים אז יכול להיות בלאגן הורמונלי בגוף ובשחלות.
    קשה לי לקבל את דבריו כי אני יודעת שלרוב מפסיקים ומחכים לראות מה תדירות המחזורים.
    נ.ב. אני לוקחת כבר חומצה.

שוב תודה ואשמח לעזרתך בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו