מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכיבה על הגב בהריוןיסמין07/01/2017
שלום
אני בשבוע 20 להריון. אני קוראת וות דעת שונות בנושג לשכיבה על הגב בהריון, אני מבינה שזה לא מומלץ כי זה יכול ללחוץ על וריד שמעביר דם לעובר.
עם זאת, אין לי שליטה ובלילה אני מתעוררת ומוצאת את עצמי על הגב. בנוסף, אני עושה במשך 10-15 דק' באימון פילאטיס תרגילים על הגב.
האם זה יכול לגרום נזק לעובר? או שצריך כמה שעות טובות של שכיבה על הגב כדי חלילה שיגרם משהו?
ומאיזה שבוע מומלץ בכלל לא לשכב על הגב
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הגב.
ד``ר איילון לחמן08/01/2017שלום.
הבעיה בשכיבה על הגב היא שכובד הרחם לוחץ על הוריד המרכזי בגוף שלך -לא של העובר- כתוצאה מכך יכול להגיע פחות דם ללב לך ולכן פחות דם יצא מהלב לאברים השונים ובעיקר לרחם שמהווה את אחד הצרכנים העיקרים לדם מליבך. ברור שככל שהריון מתקדם והרחם נהיה כבד יותר,הבעיה מחמירה. נשים בד"כ מרגישות זאת לבד כשמתבטא באי נוחות גופנית וכו.מומלץ לכן לשכב על הצד ועדיף צד שמאל -למנוע לחץ אפשרי על הכבד-ככל שההריון מתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)