הפלות מוקדמות קלקסן או גיל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות מוקדמות קלקסן או גיל
    אתי
    24/01/2017

בת 41.5 היו לי לפני שנתיים 2 הפלות טבעיות (הריונות ספונטנים) בערך בשבוע 7. בעבר לידה תקינה. מאז לא היה הריון (אולי היה כי היו כמה איחורים במחזור כאשר אני בדר"כ מאוד סדירה). בעקבות 2 ההפלות נבדק קרישיות יתר ויצא cardiolipin וglycoprotein B מחוץ לנורמה אבל בערכים גבוליים. הומלץ על קלקסן ואספירין בהריון הבא. נאמר לי אבל שיכול מאוד להיות שההפלות בשבועות המוקדמות קשורות יותר לגיל.
    עכשיו בהריון טבעי והותחל קלקסן עם צפיית הדופק. האם עצם זה שלא לקחתי קלקסן לפני צפיית הדופק עשוי להשפיע לרעה על התפתחות האיברים הקריטיים של העובר?
    במידה ובכל אופן ההפלות הקודמות היו קשורות לגילי (אמרו לי שבגיל מבוגר יותר שכיחות לבעיות כרומוזונליות ואז הגוף מזהה ומפיל לבד) האם הקלקסן עשוי למנוע את הבעיות הכרומוזונליות? האם גופי עדיין יהיה מסוגל לזהות באופן טבעי שמשהו לא בסדר ולהפיל באופן ספונטני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפלות מוקדמות.

ד``ר איילון לחמן
    28/01/2017

שלום.
    יש כמובן לעקוב אחר התפתחות תקינה של העובר באמצעות בדיקות האוטרהסאונד,קרי סקירות המערכות וכו.בנוסף מומלץ לבצע גם בדיקת מי השפיר,על פי גילך. בעיקר כדאי פחות לדאוג.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו