מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברזל ופריפול בהריון תאומיםברזל12/06/2017
בוקר טוב,
שבוע 19 וכמה ימים. הריון ראשון עם תאומים. ברזל בבדיקה בשבוע 7 - 11. מאז נוטלת כדורים. בתחילה פוריק, אחכ לאור עצירות קשה, וצואה רירית, עברתי לפריפול (המלצה של הרוקח). גם עם פריפול במהרה החלו אותן תופעות. שבוע 17 בדיקת ברזל, 9.8. עברתי לברזל נוזלי - ספאטון. הרופא המליץ על 2 שקיות ביום. שבוע נטלתי את הברזל הנוזלי, ואז שוב כאבי בטן נוראיים. חלל הבטן מלא בגזים שאינם משתחררים. כאב בכל צעד. עצירות. לחצים במותניים. בטן כואבת למגע. הייתי במוקד. הכאב לא רחמי. אלא כנראה כפי שסברתי - גזים. יומיים לאחר מכן, הכאב לא נרגע, וכדי לוודא את מקורו, הפסקתי עם הברזל. מאז..הקלה של ממש. הכאב כמעט נעלם. אני יכולה לנשום בלי שכל נשימה תכאיב בבטן, צואה רגילה לא רכה, לא קשה. אין את תחושת המלאות הבלתי נסבלת הזו.
הייתכן שאני פשוט רגישה לברזל? מה עלי לעשות? מחד, ההמוגלובין שלי מתדרדר ;-( ומאידך הברזל גומר אותי ומעיב על היוםיום.
אשמח לתשובה רפואית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל ותאומים
ד``ר איילון לחמן13/06/2017שלום .
כידוע רמת המוגלובין חשובה במהלך ההריון.כי אחראית על העברת החמצן לתינוק.במקרי חוסר קיצוניים אנו נותנים הברזל גם בעירוי לוריד.במקרה שלך כדאי אולי לנסות יום כן ויום לא. הברזל כמובן לא לקחת ביחד,כלומר שקית ספאטון אחת בבוקר ואחת בערב.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)