חלבון עוברי מוגבר, יתר המדדים והבדיקות תקינות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון עוברי מוגבר, יתר המדדים והבדיקות תקינות
    גלית
    10/07/2017

שלום רב, אני בת 35, ביצעתי בדיקת סקר שליש שני בשבוע 17+2 (גיל ההריון מדויק, כיוון שחושב לפי תאריך החזרת עוברים), ויצא לי ערך מוגבר של חלבון עוברי AFP 2.11 MOM. למיטב הבנתי כל יתר המדדים של סקר שליש ראשון ושני תקינים.

תוצאות סקר שליש ראשון:

שקיפות עורפית: 0.8mm 0.70 MOM
    PAPP-A 0.87 MOM
    Free hCGb 1.05 MOM

תוצאות סקר שליש שני:

AFP 2.11 MOM
    HCG 1.79 MOM
    Estriol 1.33 MOM

סיכון לתסמונת דאון לפי גיל בלבד: 1:404
    סיכון לתסמונת דאון לפי שיקלול עם הבדיקות: 1:27945

ביצעתי סקירה מוקדמת בשבוע 16+2 שהייתה תקינה, כמו כן ביצעתי בדיקת NIPT ולא נמצאו תסמונת דאון או הפרעות כרומוזומליות אחרות.

בדף התוצאות שקיבלתי כתוב שחלבון עוברי מוגבר ויכול להעיד על סיכון מוגבר למומים במערכת העצבים, ושעליי לבצע אולטרסאונד מכוון.

האם עליי להזדרז ולהקדים את הסקירה המאוחרת, שנקבעה לי לשבוע 22? או לבצע בינתיים סקירה נוספת, מורחבת? אני מודאגת מאוד, ולא אצליח להגיע לרופא שלי לפני שבוע הבא :-(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חלבון עוברי.

ד``ר איילון לחמן
    15/07/2017

שלום.
    כמובן שיש לגשת ולהיבדק.סקירה מכוונת בגיל הריונך עדין מוקדם. אגב האם נקלט עובר אחד או יותר?.כנראה אחד לפי הכתוב.התוצאות האחרות די מרגיעות כך שבינתיים אין סיבה להילחץ.חכי ברוגע לסקירת המערכות.כמובן לציין לבודק תוצאות הבדיקה. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אכן נקלט עובר אחד

גלית
    16/07/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו