נטילת חומצה פולית בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת חומצה פולית בהריון
    אסתי
    31/10/2017

שלום רב,
    יש לי חוסר ברזל עקב תזונה דלה בברזל. ואני לוקחת באופן קבוע פריפול פעמיים ביום.
    בכדור ברזל זה יש חומצה פולית.
    אני רוצה לשאול האם בתקופה שאני בהיריון אני לא צריכה ליטול חומצה פולית עקב הצריכה הקבועה שלי כדי לא לגרום נזק לעובר עקב נטילת יתר של חומצה פולית?
    אני צורכת את זה באופן קבוע שנתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטילת חומצה פולית בהריון

הוספת תגובה

• חומצה פולית.

ד``ר איילון לחמן
    05/11/2017

שלום.
    לא ציינת גיל ההריון.החשיבות בחומצה הפולית היא בעיקר בשליש ראשון.כמובן שבכדורי הברזל שאת נוטלת יש חומצה פולית.השאלה האם המינון הוא מעל 400 מקג.אגב אם את נוטלת כדור הויטמינים המיוחד להריון-הפרה נאטאל,אין צורך בחומצה פולית נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית

אסתי
    05/11/2017

תודה על המענה. אני בת 42 ונוטלת 2 כדורי פרופיל שכל כדור יש 0.4 מ"ג. עקב הצריכה הקבועה מזה שנתיים האם עליי להמשיך לקחת את החומצה פולית בתחילת ההיריון או שאין צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו