מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מדובר בוסת? איך אפשר לקרוא את סימני הגוף?אורי06/01/2018
שלום, שמי אורי, בת 29.
לאחרונה התחלנו לנסות להיכנס להריון. יש לי שחלות פוליציסטיות והמחזור שלי לא סדיר. קיבלתי 3 פעמים בהפרשים של חודש וחצי. וסת אחרונה הייתה ב21.10 (לפני כחודשיים וחצי).
לפני כשבוע הרגשתי כאבים בצורת דקירות בצד שמאל בבטן התחתונה במשך כיום-יומיים שבא והלכו וחשבתי שאולי זה סימן לכך שאני מבייצת. זה מאוד שימח אותי כי קיימנו יחסי מין יומיים ו-4 ימים לפני וגם באותו היום.
שלושה ימים לאחר התופעות האלו, התחילו לי כאבי גב תחתון, שהזכירו את כאבי המחזור שלי וכן הופיעו מעט כתמים חומים שהמשיכו והתגברו וכעת זה נראה כמו וסת, עם דימום בגוון חום, זה נמשך כך כבר יומיים ומעט מתגבר. יש לציין שכאבי הגב חזקים יותר מבד"כ בזמן הוסת שלי.
האם זוהי אכן וסת? במידה וכן, למה הרגשתי ממש דקירות בצד אחד של הבטן?
עשיתי היום בדיקת הריון שיצאה שלילית. למרות שידעתי שכך או כך זה מוקדם לבצע את הבדיקה. אבל מאוד קשה לי עם החוסר ודאות וחוסר הבנה של הסימנים שאני מרגישה.
אני מעדיפה לא לבצע בדיקות ביוץ יום-יומיות מחשש שזה יכניס אותי ללחץ ולקיים יחסי מין באופן תבניתי. בחרנו "לזרום" ולקיים יחסי מין יום כן-יום לא (פחות או יותר).
איך אוכל לקרוא טוב יותר את סימני גופי?
האם יש סיכוי שאני בהריון בהתחשב בסממנים?
תודה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות
ד``ר אריה לידור08/01/2018שלום לך
עלייך לפנות לבדיקת רופא ולהתחיל טיפול מכוון להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)