בבקשה דחוף ביותר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה דחוף ביותר
    אדר
    23/05/2008

אני בת 32.בשבוע 12 עשיתי שקיפות ערפית תוצאה 1.1 בשילוב בדיקת דם תוצאה-
    Meternal age-related risk 1/630
    Down's symdrome risk 1/1300
    Trisomy 18 risk 1/20000

אתמול בבדיקת סקר ראשונה כשאני בשבוע 15+4 התגלו מים עכורים בעורף העובר 3.4 מ"מ.

הרופא באולטרסאונד, כמו הרופא שלי המליצו לי דחוף ביותר דיקור מי שפיר.בקריאת חומר באינטרנט וגם המתייעצות עם רופא נוסף הבנתי שאין ערך לבדיקת מים בעורף העובר לאחר שבוע 14 ואין לייחס חשיבות לממצאים החדשים, והרופא האחרון גם הוסיף שהפערים בין שתי התוצאות לא הגיוניות ויש טעות באחת מהן.
    אם אין חשיבות למים בעורף העובר אחרי שבוע 14מדוע בדקו, ועוד נכנסו לפאניקה מהתוצאות, שכאמור לא רלוונטיות לאחר שבוע 14?
    האם באמת עלי לקחת סיכון להריון כ"כ יקר, במיוחד לאור העובדה כי אני ובן זוגי נפרדנו ואם יקרה משהו איני יכולה לחשוב על הריון נוסף?
    אודה לכם על תשובתכם
    אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה דחוף ביותר

הוספת תגובה

• דחוף.

ד``ר איילון לחמן
    24/05/2008

לאדר שלום.
    אכן קיים הבדל משמעותי בין שתי בדיקות השקיפות העורפית. המלצתי להתיעץ עם יועץ גנטי.האמת שגם לי לא ברור הממצא של מים עכורים בעורף העובר כמו שאת מתארת.המקסימום יהיה אכן לבצע בדיקת מי שפיר,אבל שוב התיעצי עם יועץ גנטי.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו