מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה דחוף ביותראדר23/05/2008
אני בת 32.בשבוע 12 עשיתי שקיפות ערפית תוצאה 1.1 בשילוב בדיקת דם תוצאה-
Meternal age-related risk 1/630
Down's symdrome risk 1/1300
Trisomy 18 risk 1/20000
אתמול בבדיקת סקר ראשונה כשאני בשבוע 15+4 התגלו מים עכורים בעורף העובר 3.4 מ"מ.
הרופא באולטרסאונד, כמו הרופא שלי המליצו לי דחוף ביותר דיקור מי שפיר.בקריאת חומר באינטרנט וגם המתייעצות עם רופא נוסף הבנתי שאין ערך לבדיקת מים בעורף העובר לאחר שבוע 14 ואין לייחס חשיבות לממצאים החדשים, והרופא האחרון גם הוסיף שהפערים בין שתי התוצאות לא הגיוניות ויש טעות באחת מהן.
אם אין חשיבות למים בעורף העובר אחרי שבוע 14מדוע בדקו, ועוד נכנסו לפאניקה מהתוצאות, שכאמור לא רלוונטיות לאחר שבוע 14?
האם באמת עלי לקחת סיכון להריון כ"כ יקר, במיוחד לאור העובדה כי אני ובן זוגי נפרדנו ואם יקרה משהו איני יכולה לחשוב על הריון נוסף?
אודה לכם על תשובתכם
אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף.
ד``ר איילון לחמן24/05/2008לאדר שלום.
אכן קיים הבדל משמעותי בין שתי בדיקות השקיפות העורפית. המלצתי להתיעץ עם יועץ גנטי.האמת שגם לי לא ברור הממצא של מים עכורים בעורף העובר כמו שאת מתארת.המקסימום יהיה אכן לבצע בדיקת מי שפיר,אבל שוב התיעצי עם יועץ גנטי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)