מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון שלישי לאחר גרידהאמא לילדה17/08/2018
שלום
אני אמא לילה מתוקה בת 3 .
זהו הריוני השלישי. הריון ראשון הלך חלק והסתיים בילדה מתוקה.
הריון שני התגלה שקיפות עורפית מוגברת של קרוב ל 5 ממ בשילוב עם תוצאות הסקר הראשון הסיכוי היה 1 ל 5. לאחר סיסי שליה התברר שהעובר חולה בתסמונת דאון ועברתיי גרידה.
חיכיתי למחזור ראשון ונכנסתי מיד שוב להריון . חששתי מאד מהשקיפות אך היא יצאה תקינה 1.5 ממ . וסיכוי של בערך 1 ל 3000. לצערי הרב בסקר שליש ראשון התגלה hcgb גבוה מאד (5.24mom) שהוריד את הסיכוי ל 1 ל 560.
אני מאד מתלבטת מה לעשות מצד אחד לאור ההיסטוריה שלי קשה לי להיות חיובית ומצד שני הסיכוי בהריון הזה קטן ביותר מפי 100.
האם יכול להיות שהגוף שלי יגיב בצורה שונה ל2 עוברים שהם עם תסמונת דאון? בראשון שקיפות מוגברת ובשני hcgb גבוה ?
אני כמובן מתכננת לעשות סקירה ומי שפיר
אני רוצה בעיקר לשמוע מה הסיכויים שלי לאור ההסיטוריה הבעייתית שלי לקבל ילד בריא ?
מה השתבש אצלי בגוף שהריון אחד עבר בצורה חלקה ו2 הריונות יש בנם בעיות אך בעיות שונות??
מדוע אין מספיק מחקרים על תסמונת דאון שניה באותה אשה ?
מאד מבולבלת וזקוקה לעצה . האם יש לי סיכוי לילד בריא? האם כדאי לי לבצע כבר עכשיו סיסי שליה או שעדיף לחכות למי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
אמא לילדה19/08/2018אציין שאני כיום בת 30.08 . בהריון הראשון הייתי בת 27 בערך וההריון השני בת 30 בערך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון שלישי
ד``ר איילון לחמן19/08/2018שלום.
קודם כל בבקשה לצאת מהלחץ.הסיכון של 1:560,הוא לא כזה נורא. את יכולה לבצע את בדיקת הדם הגנטית ,או להמתין לבדיקת תבחין משולש ולבצע בדיקת מי השפיר.בבדיקת מי השפיר פחות סיכון להריון מבדיקת סיסי השיליה.החשוב ביותר לחשוב חיובית. נכון שהריונך הקודם די מייאש,אבל אנחנו לא מאבדים תקוה.בהצלחה ובשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)