שאלה על תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על תאומים
    מיה
    02/06/2008

לי שאלה שאני לא יודעת אם מתאימה לכאן:

מי משפיע יותר על היווצרות תאומים - הגבר או האישה?

אם בצד של הגבר יש הרבה זוגות תאומים לא זהים במשפחה במשפחה, ואילו בצד של האישה אין בכלל, והאישה נקלטת להריון ספונטני עם תאומים לא זהים.

האם זה בהשפעת התורשה מהגבר או שאין קשר בכלל וזה עניין של "מזל"?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על תאומים

הוספת תגובה

• הריון תאומים

טל
    02/06/2008

עד שהרופא יענה לך אז:
    אני בהריון תאומים ,לבעלי יש במשפחה תאומים, לי אין כלל
    הרופא אמר שזה ממששששש לא קשור לבעל !! ממש לא!!!
    רק לאישה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון תאומים

א
    02/06/2008

דווקא הרופא שלי אמר שזה בא מהצד של גבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לא מרופא

חסוי
    02/06/2008

תאומים לא זהים בהריון טבעי (לא טיפולים) נוצרים בגלל שלאשה יש נטייה לבייץ יותר מביצית אחת בכל חודש. במידה ויש מפגש עם הזרע והאשה בייצה יותר מביצית אחת באותו חודש- הסיכוי לתאומים גדול- כלומר, הסיכוי ששתי הביציות שהפרשת יופרו ע"י הזרע- גדול.
    ולשאלתך- הנטייה לביוץ מוגבר היא של האשה- וכן, יש לה השפעות גנטיות- אם יש במשפחתך נשים שמבייצות יותר מביצית אחת בכל חודש ויש במשפחתך (שוב- אצל הנשים במשפחתך- לא ילדיו של אחיך למשל אלא ילדיה של אחותך, לצורך ההבנה) הרבה זוגות של תאומים לא זהים (כלומר, שתי ביציות נפרדות ולא תאומים זהים שהם תוצאה של חלוקת ביצית מופרית אחת לשניים), אז יתכן שגם לך יש את אותה הנטייה.
    כמובן- שבהיעדר זרע תקין, הסיכוי של כל אשה, גם אם היא מבייצת ביצית אחת- להיכנס להריון, קטן יותר. אבל בהנחה שלבן זוגך זרע תקין- ההשפעה על הסיכוי להריון תאומים היא מצד האשה. לצורך המחשה- גם אם לבן זוגך זרע סופר מעולה- כזה ש"לא מפספס"- זה לא יביא לך תאומים אם תבייצי באותו חודש רק ביצית אחת (שזה הנורמה באוכלוסיה)- פשוט כי לא משנה כמה הוא חזק- עדיין תהיה לו רק ביצית אחת להפרות... מה לעשות- צריך שניים לטנגו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסוי
    02/06/2008

ואפרופו תאומים רבים במשפחה-
    שימי לב שיש משפחות רבות עם זוגות תאומים, ולא תמיד את יודעת בדיוק מה היה שם- המון נשים (גם לפני 20-30 שנה) נוטלות איקקלומין- שזו תרופה שמגבירה אצלן את הביוץ באופן מלאכותי. הן לא מגדירות זאת כ"טיפולים" שעברו כי כל תהליך ההפריה והכניסה להריון הוא טבעי, אבל הסיבה לביוץ המוגבר לא היתה הנטייה הגנטית שלהן אלא הכדורים הנ"ל. ולכן- לא תמיד תאומים במשפחה מעידים על נטייה גנטית זו או אחרת. במשפחתי יש 5 זוגות תאומים- לא פחות- ואני יודעת רק על זוג אחד שהגיע באופן "טבעי" לחלוטין. כל האחרים היו תוצאה של טיפול באיקקלומין לפני 20- 25 שנה- ותמיד חשבתי שיש לנו נטייה במשפחה לתאומים עד שבגרתי וגיליתי שזה לא ממש כך... פשוט לא תמיד מספרים ולא תמיד מדברים על זה במשפחה- במיוחד אז, כשהטיפולים התרופתיים לא היו כל כך נפוצים וכל כך "לגיטימיים" כמו היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכולכן על התשובות המפורטות :)

מיה
    02/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו