מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
רפואה פרטית > פורומים רפואיים > פורום הריון ולידה - התפתחות עוברית >רמה של חומצה פולית גבוהה+ נטילת תוסף Ubiquinol בהריון
- רמה של חומצה פולית גבוהה+ נטילת תוסף Ubiquinol בהריוןאיילת31/01/2019
שלום,
לפי בדיקת דם בתחילת השבוע אני בהריון. יש לי שתי שאלות:
1. רמת החומצה פולית שלי בדם היא כ-20 (3 יח' מעל הטווח). האם אני צריכה ליטול חומצה פולית? אני שומרת על כלכלה בריאה- עלים ירוקים, קטניות, אבוקדו, פירות הדר וכו'.
2. לפני ההריון נטלתי את התוסף Ubiquinol (קשור ל-Q10). האם ניתן להמשיך להשתמש בו בזמן הריון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית ועוד
ד``ר ניר רם דובדבני31/01/2019שלום איילת,
ההמלצה לנטילת חומצה פולית של משרד הבריאות היא לכל גיל הפריון. בלי קשר לתזונה. מעדיפים רמה גבוהה מהמורה.
בכל אופן לגבי השאלה השנייה, אני חושב שכדאי שתפני למרכז טרטולוגי טלפוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמה של חומצה פולית גבוהה
איילת31/01/2019תודה על התשובה. אך כבר יש לי רמה גבוהה מהטווח הרצוי של חומצה פולית, לכן השאלה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהח.פולית
ד``ר ניר רם דובדבני31/01/2019אם הרמה בדם מעל הנורמה אין צורך להוסיף. אולם כדאי לעקוב כי הצריכה בהמשך תעלה.
כמו כן כדאי לבדוק רמות b12 כי עודף החולים פולית יכול למסך חסר בb12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
בחן את עצמך:
האם יש לכם ביטחון עצמי?
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)