חשד ל iugr- איך מתמודדים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד ל iugr- איך מתמודדים?
    מרינה
    05/03/2019

שלום, שבוע 22, תינוק קטן ב 12 יום, אחוזון 5 . הרופא אמר לחזור בעוד שבועיים על הערכת משקל. רוצה לדעת כמה זה שכיח ומה עושים?? הרופא אמר שהמוחון כן מתאים לגיל ההריון והבטן קטנה. יש סיכוי שהתינוק ימשיך להתפתח נורמלי?? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד ל iugr- איך מתמודדים?

הוספת תגובה

• IUGR

ד``ר ניר רם דובדבני
    05/03/2019

שלום מרינה,
    יש אבחנה מבדלת לכך שהעובר קטן. אני מניח שהפנו אותך לבירור ומעקב.
    הגיוני לעקוב בעוד שבועיים. אך בינתיים כדאי להתחיל בבירור.
    לגבי שכיחות, אחוזון 5 אומר ש95 אחוז מהעובדים באותו גיל הריון גדולים ממנו ו5 אחוז קטנים ממנו.
    אצל רוב העוברים בסופו של דבר ההתפתחות תקינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרות שבראש גדול יותר מהבטן עדין לרוב ההתפתחות תקינה?

מרינה
    05/03/2019

ומה הכוונה להתחיל בירור? הפנו אותי לרופא המטפל לעוד שבועיים .. כדאי להגיע לפני כן? חוץ מזה הכל תקין מבחינת מי שפיר, סכרת אין...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IUGR

ד``ר ניר רם דובדבני
    05/03/2019

באופן כללי, יש מספר דברים שכדאי לבדוק למשל :
    בדיקות דם בשאלה של זיהום שיכול לגרום להאטה בגדילה ולכך אין צורך להמתין שבועיים.
    כדאי לבדוק את זרימות הדם העובריות.
    וגם לשקול ייעוץ גנטי. ( באופן נדיר הפרעה בגדילה נובעת מבעייה גנטית) . ניתן לבצע דיקור מי שפיר עד שבוע 23. ואז שוב בשבוע 31.
    אני לא ממש מכיר את הפרטים של הבדיקה שלך. אני מניח שהרופא שבדק אותך נתן את הדעת לכל הנושאים שכתבתי עליהם אבל אם יש לך ספק..הייתי פונה לרופא המטפל על מנת לשאול לדעתו ( בין היתר לגבי תיזמון הביקורת שלך אצלו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו