מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות על תכנון הריוןלי13/04/2019
שלום. מספר שאלות:
א) באיזה שלב בהריון העובר מתחיל להיות מוזן מהאוכל\שתייה\תרופות של האם?
הבנתי שרק שבועיים לאחר הביוץ (כלומר, שבועיים לאחר ההפרייה) האם זה נכון?
ב) האם בזמן הריון (או בזמן ניסיונות להכנס להריון) מותר לקחת את התרופות הבאות:
1. ג'ל ניפדיפין + ISDN לפיסורה כרונית?
2. קרבוסילן
ג) יש לי מחזור לא סדיר בכלל, של אחת לחודשיים-שלושה (או לפחות כך היה לפני הגלולות). מה זה אומר לגבי הביוץ? האם זה אומר שהביוץ בכל מקרה מתרחש שבועיים לפני הדימום של הוסת?
האם יש דרך לשנות זאת במידה ורוצים להכנס להריון? זה בעיקר מטריד אותי כי זה מביא לכך שיכול להיות שאהיה בהריון מעל לחודש ולא אדע את זה.... כי הוסת מגיעה לעיתים רחוקות
ד) האם לאחר סיום נטילת גלולות לאורך זמו (13 שנה) לוקח זמן לגוף לחזור להיות פורה? או שזה יכול להיות ממש מידי?
תודה מראש וסליחה על החפירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר ניר רם דובדבני13/04/2019היי לי,
אענה על השאלות בסדר קצת שונה.
גם כאשר המחזור סדיר הביוץ לא בהכרח באמצע החודש. כאשר המחזור לא סדיר עוד יותר קשה לצפות. יש ערכות ביוץ שניתן לקנות אך זה לא תמיד עוזר וגם עולה לא מעט לאורך זמן.
אני מציע שתנסו הריון במשך 3 חודשים ואם לא מצליח אז לפנות לעזרה של רופא נשים...( ניתן לתזמן ביוץ).
לגבי גלולות לתקופה ממושכת : יש אמנם מקרים נדירים בהם הייתה פגיעה בפריון אך בדרך כלל אין בעייה.
יש חומרים ותרופות שלוקח להם הרבה זמן להתפנות מהגוף לכן גם בתקופה טרם ההריון כדאי לברר לגבי התרופות שמשתמשים גם אם עדיין אין הריון. לגבי תרופות ספציפיות אני מציע שתתקשרי למוקד טרטולוגי טלפוני.
לגבי החשש שלא תדעי שאת בהריון לתקופה ממושכת...ניתן לבצע בדיקת הריון בשתן כל 4 שבועות ואז תגלי את ההריון בתחילתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)