שימוש בתרופה טוברקס- בירור

מנהל הפורום

ד"ר ניר רם דובדבני
ד"ר ניר רם דובדבני
053-4877787
לקביעת תור אצל ד"ר ניר רם דובדבני
053-4877787 ללא פרסום בפורום
 
  • שימוש בתרופה טוברקס- בירור
    גל
    26/04/2019

    ד"ר שלום,
    בטעות השתמשתי 3 פעמים בטיפות העיניים- טוברקס. ראיתי עכשיו שהתרופה לא מומלצת לשימוש לנשים הרות.
    אני בלחץ נוראי... האם יכול להיות שנגרם נזק לעובר? שבוע 17.
    בבקשה את עזרתך... מעבר לשירות הטרטולוגי... אם תוכל בבקשה!

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר רם דובדבני - 053-4877787

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובות

    ד"ר ניר רם דובדבני
    26/04/2019

    היי גל,
    אני ממליץ לפנות לרופא עיניים על מנת להחליף תרופה.
    האנטיביוטיקה שהתרופה היא קטגוריה D.
    אני מדגיש שהתשובה שלי היא לא רשמית אך פוטנציאל הנזק הוא יותר גדול כאשר נוטלים את האנטיביוטיקה דרך הפה (טיפות עיניים הם יחסית מקומי ) ומדובר על נזק בטרימסטר ראשון ( ואת כבר בטרימסטר שני).
    לסיכום: כדאי לא להשתמש בטיפול זה ולהחליף לטיפול שמותר בהריון. יש לקבל ייעוץ טרטולוגי רשמי.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה על התשןבה... לא רגועה...

    גל
    26/04/2019

    ד"ר שלום
    תודה על המענה המהיר. אני בהיסטריה מהשימוש בתרופה... יש משהו שאוכל לעשות בשלב זה? איך אפשר לוודא שלא נגרם נזק?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך

    ד"ר ניר רם דובדבני
    26/04/2019

    קודם כל רוב הסיכויים שלא נגרם נזק בשל מה שהסברתי.
    אני מניח שאת מבינה שאין לי יכולת באתר להבטיח שלא קרה כלום.
    אני מציע לא להכנס לפאניקה אלא לפנות לייעוץ מסודר.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה

    מאי
    26/04/2019

    תודה תודה על המענה!

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


