העמסת סוכר - ערכים ובירור

מנהל הפורום

ד"ר ניר רם דובדבני
ד"ר ניר רם דובדבני
053-4877787
לקביעת תור אצל ד"ר ניר רם דובדבני
053-4877787 ללא פרסום בפורום
 
  • העמסת סוכר - ערכים ובירור
    מאיה
    06/05/2019

    לפני כשבוע עשיתי את העמסה של 50 גרם שיצאה מעל הנורמה - 148 במקום 140.
    הרופא שלי הפנה אותי להעמסה של 100.
    אתמול עשיתי את הבדיקה והערכים שהתקבלו:
    בצום - 76
    אחרי שעה - 171
    אחרי שעתיים - 82
    אחרי 3 שעות - 77.
    האם זה אומר שאין לי סכרת הריונית והכל תקין?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר רם דובדבני - 053-4877787

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • OGTT

    ד"ר ניר רם דובדבני
    06/05/2019

    זה אומר שאת לא עונה להגדרה של סכרת הריון.
    כלומר אפשר להרגע.
    אני חייב לסייג , הבדיקה מצליחה לאתר כ90 אחוז מהנשים להם סכרת. לעתים רופאים מפנים שוב להעמסה מלאה במידה ובהמשך ההריון העובר מוערך גדול או שיש ריבוי מי שפיר.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך שאלה

    מאיה
    06/05/2019

    זה הריון שלישי שלי ולא הייתה לי סכרת הריונית אף פעם.
    שני הילדים שלי נולדו במשקל 3280 בשבוע 42 ושבוע 40 (בת ובן)
    אבל לגבי עובר גדול, העובר שלי גדול כבר מהתחלה, אני ובן זוגי שנינו גבוהים מאוד וגם העובר מוערך גבוה (באחוזון ה-95).
    בסקירת מערכות מורחבת שעשיתי בשבוע 21 FEMUR היה 40.3 מ"מ ומשקל 550 גר'.
    אני אוכל אוכל מאוזן ולמרות שאני כבר בשבוע 27 עדיין יש לי בחילות וכ-50% מהאוכל אני מקיאה.
    בנוסף, יש לי אנמיה ואחת לשבוע הופניתי לקבל עירוי ברזל.
    אני שותה ב-95% מים ומדי פעם מיץ סחוט.
    אוכלת לרוב רק ירקות וחלבונים, כמעט ולא אוכלת פחמימות ודברים מתוקים ומעט פירות.
    עליתי עד עכשיו 6 קילו.
    האם זה עדיין אומר שיש סכרת וצריך עוד איזו שהיא דיאטה נוספת?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סכרת

    ד"ר ניר רם דובדבני
    07/05/2019

    סכרת תאובחן רק אם ערכי הסוכר לא תקינים.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


