מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק עוברית שבוע 12+3דנה13/06/2019
שלום רב,
בהריון ivf שבוע 12+4. אתמול ,בבדיקת שקיפות עורפית הדופק של העוברית היה 180 bpm.
קראתי שדופק עוברי צריך להיות בין 120-160.
אני מאובחנת עם תת פעילות בלוטת התריס מלפני ההריון.
לפני חודש tsh: 0.8
רופאת הנשים שלי החליטה להגדיל לי מינון יוטירוקס אמפירי ב100 מיקרוגרם בשבוע.
תוצאות tsh היום לאחר הגדלת המינון: 0.66.
אני חוששת שאם אמשיך במינון יוטירוקס הנוכחי אגיע למצב של פעילות יתר בלוטת התריס, דבר שעלול לגרור דופק גבוה יותר אצל העוברית.
האם החשש שלי מוצדק? האם לדעתך אין צורך בהגדלת מינון היוטירוקס? האם יש צורך לטפל במיידית בדופק הגבוה של העוברית?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות
ד``ר ניר רם דובדבני15/06/2019חשוב מאוד לאזן את בלוטת התריס אצל האמא.
לגבי דופק העובר, בטרימסטר השלישי הדופק הממוצע (קו הבסיס) הוא בין 110 ל160. מותר לו לעלות לפעמים ל180.
הדופק הממוצע הולך ויורד מתחילת ההריון ועד לגיל ההתבגרות אז מגיע לתדירות של מבוגר. כלומר בתחילת ההריון הוא יותר גבוה. אכן 180 הוא מעל הממוצע (160) לטרימסטר הראשון אך ייתכן ולא קבוע.
לסיכום, חשוב לאזן את בלוטת התריס ואני ממליץ גם לבדוק את הדופק העוברי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- שאלת המשך...
דנה15/06/2019שלום,
תודה רבה על המענה.
מזכרת, הריון ivf, היום שבוע 12+6.
בלוטת התריס שלי כיום מאוזנת, כרגע היא בתוצאה של 0.66. להבנתי היא בטווח של בין 0.5 ל 2.5 הטווח הרצוי להריון.
האם אתה סבור שיש לדאוג לאזן את הבלוטה לאמצע הטווח?
דבר נוסף, מה עליי לעשות כדי לבדוק את דופק העובר? יש לי תור לרופאת הנשים ב23.6. האם עלי לגשת למוקד רפואה דחופה כדי לבדוק שהדופק תקין ולא להמתין עד לתור לרופאת הנשים שלי?
שאלה אחרונה, אתמול לראשונה מאז תחילת ההריון קיימנו יחסים, מייד לאחר מכן הבחנתי בדימום חום מועט. אני יודעת שיש לי נקודה רגישה בצוואר הרחם שעלולה לדמם. האם במקרה כזה של דימום חום מועט עלי לגשת להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד``ר ניר רם דובדבני15/06/2019לגבי איזון כדאי להיוועץ באנדקרינולוג, קצת קשה לאזן בתחילת ההריון.
לגבי דופק. אין דחיפות.
דימום אחרי יחסית מצריך קולפוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)