מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחס ירך/בטן ויחס ירך/היקף ראששני19/06/2019
שלום,
בשבוע 12+3לפי תאריך ו.א. נעשתה בדיקת שקיפות עורפית במסגרתה נמדדו הקפי ראש, בטן, ירך בעוברית.לפי crl העוברית תואמת לשבוע 13+0.
Fl/ac 14% כאשר הטווח 20%-24%.
Fl/hc 0.13.
Hc תואם לשבוע 12+6ונמצא ב33%.
Ac תואם לשבוע 13+5 ונמצא ב93%.
האם יש בשלב זה ממה לדאוג? אני מבינה שהיקף הבטן נחשב גדול לגיל ההריון והיקף הראש נחשב קטן לגיל ההריון.
האם לנוכח ממצאים אלה יש לבצע בדיקות כלשהן?
טרם בוצעה סקירת מערכות מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר ניר רם דובדבני19/06/2019שלום שני,
אתחיל בכך שאין ממה לדאוג .
המדידות של ביומטריה עוברית אינן מדויקות בטרימסטר הראשון ולכן מקובל להשתמש בCRL.
גם העקומות הקיימות לביומטריה בטרימסטר הראשון עצמן אינן טובות .
לגבי היחסים בין ראש ירך לבטן גם מוקדם מידי להתייחס.
אני מציע להמתין בסבלנות לבדיקות הבאות ולא לדאוג.
עפ הCRL, אם הבדיקה בוצעה בצורה טובה, אז העובר כנראה מבוגר במספר ימים. דבר שאינו מהווה בעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על התשובה ושאלת המשך
שני20/06/2019מודה לך מאוד על תשובתך.
אני מבינה כי יתכן טעויות מדידה, המדידות נעשו באולטרסאונד שקיפות עורפית ובהתאם לתוצאות המדידות נקבעה סטטיסטיקה לטריזומיה 13 שיצאה 1:295 בעוד שהסיכון הסטטיסטי לבנות גילי (31) הינו 1:3991.
באולטרסאונד לא נצפו פגמים אנטומים והnt יצא 1.3.
למרות שמדובר בתוצאה סטטיסטית אני מודאגת וקשה לי להבין איך באולטרסאונד הכל נראה תקין ויצאה לי תוצאה של סיכון מוגבר לטריזומיה 13.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה תשובות של בדיקת דם
שני20/06/2019מוסיפה את התשובות הסופיות של אולטרסאונד שקיפות עורפית כולל בדיקת הדם:
הסיכון לתסמונת דאון לפי גיל: 1:740
הסיכון לתסמונת דאון לפי גיל ושקיפות עורפית: 1:10,000
הסיכון לטריזומיה: 1:10,000.
אין כאן התייחסות לטריזומיה 13. מדוע?
מזכירה שלאחר אולטרסאונד שקיפות עורפית בלבד הסיכון לטריזומיה 13 יצא לי 1:295.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד``ר ניר רם דובדבני20/06/2019התשובות מראות על סיכון נמוך לטריזומיה 21 ול 18.
ברוב המעבדות לא נותנים את הסיכון לטריזומיה 13 בנפרד אך הוא די דומה לזה של טריזומיה 18.
בכל אופן , בסקירת מערכות קשה מאוד לפספס עובר עם טריזומיה 18 או 13 כי בדרך כלל יש להם הרבה מומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)