מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר תאבון שבוע 17אלמונית26/06/2019
היי ד״ר, היום נכנסתי לשבוע 17. מתחילת ההריון עליות ומורדות עם האכילה והתיאבון. אני בחורה שתיאבון לא חסר לה אף פעם אבל בהריון זה נהיה קשה. בשר מגעיל אותי מאז ההריו וגורם לי לא פעם לרפלקס הקאה. ניסיתי לאכול יוגורט ביו עם גרנולה, קוטג עם ירקות ולחם, פסטה, ביצים, פירות וכל זאת בכדי איכשהו לאזן את האכילה. דואגת בעיקר חלילה לחוסרים לתינוקת. הרי האכילה שלי לא מגוונת ואפילו דלה ליום יום. הרופאה שלי לא התרגשה מהתיאור של אכילה לא טובה ולטענתה כל עוד לוקחת פרנטל אמור להיות בסדר. האמנם? האם הגיוני שדווקא משבוע 15-16 הבחילות אפילו קצת החריפו? יש ימים שמצליחה לאכול הרבה וגם בשר ולהינות, אבל לא פעם מוצאת עצמי מתוסכלת מול הצלחת ואחר כך דואגת שחלילה לא מזינה את התינוקת. מצד אחר, אם מנסה לאכול בכוח כמעט תמיד הסיפור מסתיים ברפלקס הקאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר ניר רם דובדבני26/06/2019ערב טוב,
קודם כל אל תדאגי, גוף האדם מגן על העובר. לא צפוי שאירוע כזה או אחר של הקאה או חוסר תאבון יגרום נזק לעובר.
עניין הבחילות והתאבון לפעמים מתמשך לשבועות מאוחרים. לפעמים גם קיימת בחילה מרעב, נרגעת רק כאשר אוכלים אבל אז מגיע רצון להקיא .
אני מציע להיוועץ בתזונאית על מנת לעבור על התפריט המומלץ . ובמידה והמצב מחמיר לפנות שוב לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)