מעי גס בקירה מכוונת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעי גס בקירה מכוונת
    חסוי
    02/07/2019

שלום רציתי להתייעצץ נשלחתי לעשות סקירה מכוונות בעקבות ריבוי מים קל בממצאים בסקירה אמרו שהריבוי יחסי ורשמו ללואת מעי גס ברוחב 18 ממ ללא נוזל בין לולואות המעי ומים אינם אוקוגנים כל השאר תקין האם יש סיבה להילחץ אני בשבוע 35 פלוס ו2 הסקירות היו תקינות היעוץ גנטי יצא תקין וחלבון עוברי יצא תקין? ממה זה נגרם?! תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעי גס בקירה מכוונת

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר ניר רם דובדבני
    02/07/2019

היי,
    בדרך כלל איננו יודעים מה הסיבה לריבוי מי שפיר.
    חסימת מעיים או הפרעה במנגנון הבליעה הן דוגמה למנגנון שיכול ליצור ריבוי מי שפיר.
    על פי מה שאת מתארת הם לא מצאו סיבה לריבוי מי שפיר וגם ציינו כי הכמות לא מאוד גדולה מה שמפחית סיכוי לבעייה שכזו .
    לגבי הקוטר המקסימלי של מעי גס...יש מקורות שונים. בחלק כתוב שחריג לראות מעל 23 מילימטר.( אצלך מדדו 18).לציין, בטרימסטר שלישי רואים הרחבות פיזיולוגיות של המעיים.
    בכל מקרה במידה ויש חסימה בדרך כלל זה מחמיר גם בגודל וגם בריבוי מים.
    קצת קשה לי לחוות דעה( מעבר למה שכתבתי ) בלי לבדוק את העובר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי גס בקירה מכוונת

חסוי
    03/07/2019

תודה רבה על התשובה השאלה שלי לגבי מעי הגס כמה זה חריג 18 כאילו מה התווך הנורמה של תקין לשבוע 35 פלוס תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר ניר רם דובדבני
    04/07/2019

יש מספרים שונים הנחשבים לגבול עליון של נורמה.
    חלק מהמקורות מדברים על 23 מילימטר, חלק מהרופאים מתייחסים אל 18 מילימטר כגבול עליון.
    הנושא מצריך בדיקה באולטראסאונד ומעקב.
    אם הנושא לא הובהר בבדיקה שביצעת אני מציע לבצע בדיקה נוספת למעקב בבית החולים בו את מעוניינת ללדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו