מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות דחופות- היריון חודש שביעינוי24/07/2019
שלום דר
אני בהריון בחודש השביעי.
קראתי הבוקר כתבה מסוימת על מחלה שהכניסה אותי להתקף חרדה.
איך אני יכולה לדעת שהעובר לא חולה במחלה כמו סיסטיק פיברוזיס ALS ועוד? שהוא לא נושא אותם בגנים?
זהו ההריון השני שלי.
אמרו לי שלא צריך לעשות שוב בדיקות גנטיות. עשיתי את מה שאמרו לי לעשות בקופת חולים לפי המוצא בהריון הראשון.
עשיתי בדיקת מי שפיר וצ'יפ גנטי שיצאו תקינות.
עשיתי סקירות- מוקדמת ומאוחרת.
עשיתי אקו לב- יצא תקין.
האם שיש בדיקות שהחמצתי?
אני בהתקף חרדה! בבקשה את עזרתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר ניר רם דובדבני24/07/2019היי נוי,
הסיכוי למחלה גנטית בעובר נבדק במספר רמות :
1. בדיקת סקר לנשאות גנטית אצל ההורים, גם לבדיקה זו מספר אפשרויות. ניתן לבדוק נשאויות שכיחות וניתן לבצע צ'יפ נשאויות מורחב.
2. בדיקת שקיפות עורפית , סקירות מערכות על מנת לבדוק האם קיימים ממצאים אנטומיים שיכולים לכוון למחלות גנטיות
3. בדיקת מי שפיר לצ'יפ גנטי- בודקת עודפים או חוסרים בDNA בגודל של כ1 מגה בסיסי DNA.
בדיקה זו לא מזהה מוטציה של גן בודד ולכן לא כל המחלות הגנטיות יתגלו.
כמו כן לא יתגלו טרנסלוקציות מאוזנות.
4. במידה וקיים חשד או ספק למחלה גנטית שלא תתגלה בצ'יפ הגנטי ניתן לבצע ריצוף של גן או לבצע בדיקת אקסום שבה מרצפים את כל החלק המקודד בDNA.( בדיקה מאוד יקרה).
גם כאשר מבצעים את כל הבדיקות המתוארות עדיין קיים מקום לספק כלשהו, לכן אין 100 אחוז.
אני מציע שאם קיים לך איזה שהוא חשש אז לפנות לייעוץ גנטי עם כל הבדיקות שביצעתם ולשאול האם אתם צריכים להרחיב את הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)