תוסף ברזל בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוסף ברזל בהריון
    קרן
    18/09/2019

ד"ר שלום,
    אני נוטלת כדור פריפול ביום בהמלצת רופא הנשים שלי. הוא מכיל 100 מ"ג ברזל. הוא גורם לי לעצירויות ולתחושות לא טובות במערכת העיכול כבר תקופה ארוכה מאוד (אני כבר חודש שמיני ונוטלת בערך מהחודש הרביעי..). המליצו לי לנסות לעבור לברזל מסוג אחר- ספאטון או ברזל קומפורט של אלטמן שההבדל הוא גם שאין תופעות לוואי כמו בפריפול וגם הספיגה טובה יותר. השאלה שלי לגבי המינון- בכדור פריפול אחד, יש 100 מ"ג ברזל ואילו בברזל קומפורט יש 30 מ"ג בלבד- זה אומר שעליי לקחת 3 פעמים ביום ?? בספאטון קראתי שיש רק 5 מ"ג ברזל. בכלל לא מבינה איך כולם ממליצים? יש משהו שאני מפספסת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוסף ברזל בהריון

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר ניר רם דובדבני
    18/09/2019

התוספים מחושבים על פי הברזל הנספג.
    הייתי מתחיל עם ספאטון אחד ביום ומעלה במידת הצורך ( לאחר התייעצות עם הרופא המטפל).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה ממליץ יותר על ספאטון מאשר על הפריפול? מבחינת הספיגה?

קרן
    19/09/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר ניר רם דובדבני
    19/09/2019

שני התכשירים מצויינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו