מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהריון ועם תינוקת עם CMVמודאגת28/09/2019
שלום רב,
בשבוע 16 ומצפה לילד שלישי. לבתי הקטנה בת 1.3 הופיעה פריחה קשה בעור ללא חום. הרופא שלח לבדיקות דם שונות והתוצאות שהגיעו מראות IgM CMV חיובי IgG CMV שלילי, IgM EBV חיובי, IgG EBV חיובי.
בהריוני הראשון לפני 5.5 שנים והריוני השני לפני שנתיים ביצעתי בדיקות נוגדנים לCMV בתחילת כל הריון והתוצאות הראו על הדבקה בעבר IgG חיובי, IgM שלילי (כנ"ל EBV)
בשבוע האחרון עקב הפריחה הלא מוסברת שהיתי עם בתי בבית ובאתי במגע עם הפרשות רוק, דמעות וכו'.
מה הסבירות להדבקות שניונית CMV ונזק לעובר? האם מומלץ שאבצע בדיקות נוגדנים? יש לי תור למי שפיר וציפ גנטי (מבחירתי) בשבוע 20, האם כדאי לדחות את הבדיקה בשבועיים ולבקש גם בדיקת CMV לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר ניר רם דובדבני30/09/2019תיתכן הדבקה שניונית . קשה לי להגיד מה הסיכוי להדבקה חוזרת. זה ככל הנראה קשור בשוני בין הוירוס שאת נחשפת בעבר לוירוס של בתך וברמת החיסוניות שלך.
קודם כל מומלץ לשמור על הגיינה הכוללת שטיפת ידיים והימנעות ממגע בנוזלי גוף.( אני יודע שזה כמעט בלתי אפשרי אך כדאי להשתדל).
ניתן לחזור על רמת נוגדנים אצלך על מנת לראות האם קיימת עלייה שוב בigm אבל היכולת גילוי לא טובה. ניתן גם אכן לדחות את מי השפיר ולבדוק גם CMV אבל ככל הנראה התשובה תהיה שלילית כי צריך לפחות 7 שבועות מההדבקה על מנת לראות את הנגיף במי השפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לבצע בדיקת מי שפיר פעמיים בהריון?
מודאגת02/10/2019תודה על המענה, למען השקט הנפשי אבצע בדיקת נוגדים כעת בשבוע 16 ובשבוע 24, במידה ויהיו סימני הדבקות בCMV ארצה לבצע בדיקת מי שפיר ולבדוק האם העובר נדבק. שאלתי היא האם ניתן לבצע פעמיים דיקור מי שפיר בהריון? בשבוע 20 לצ'יפ גנטי ובשבוע מאוחר יותר במידה ויש חשש לCMV? או שאני עלולה להתקל בבעיה בביצוע הבדיקה השנייה במידה וביצעתי דיקור אחד? אני מדגישה שכעת יש לי תור לדיקור וצ'יפ גנטי מבחירתי וללא הנחיה רפואית, לכן אם עלולה להיווצא בעיה אעדיף "לשמור" את הבדיקה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)