החשפות לcmv ללא נוגדנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החשפות לcmv ללא נוגדנים
    רחלי
    29/09/2019

היי אני שבוע 26+5 ואין לי נוגדנים לcmv. מזה שבועיים גיסתי לא מרגישה טוב ואתמול נודע לי שיש לה cmv פעיל. מה הסיכוי להדבק (שותה אחריה בקידוש) מה הסיכון בשלב זה של ההריון והאם יש צורך להמנע ממפגשים איתה עד ללידה? במידה וחלילה נדבקתי תוך כמה זמן ניתן לזהות בבדיקת דם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החשפות לcmv ללא נוגדנים

הוספת תגובה

• נראה שההודעה שלי התפספסה.

רחלי
    01/10/2019

אשמח לתשובה. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר ניר רם דובדבני
    01/10/2019

אם אינך מחוסנת לCMV אז כדאי להיזהר מהדבקה. צריך לשמור על הגיינה ( שטיפת ידיים, הימנעות מנוזלי גוף כמו רוק...לא לשתות אחרי אחרים מאותה הכוס).
    אמנם הסכנה לעובר בהדבקה בטרימסטר שלישי היא קטנה אך לא הייתי לוקח סיכון.
    כדאי לבדוק שוב נוגדנים.
    ...
    לא פיספסתי את ההודעה. ראיתי שכתבת שאת עושה קידוש לכן הייתה לי כוונה להמתין לצאת החג על מנת שלא להפריע.
    שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! תוך כמה זמן אמורים להופיע נוגדנים?

רחלי
    01/10/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר ניר רם דובדבני
    01/10/2019

זמן הופעת הנוגדנים יכול להשתנות מאדם לאדם. אני מציע לבדוק נוגדנים מיד ואז לחזור על הבדיקה פעם בשבועיים במידה ושלילי . בהמשך לרווח שוב לפעם בחודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו