מספר שאלות שמטרידות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות שמטרידות
    אלמונית
    12/10/2019

שלום ד״ר, בשבוע 32+4. ביצעתי ביום שני האחרון תרבית שתן. התוצאות התרבית יצאו ״צמחה פלורה מעורבת הכוללת strep group b”. כמות לויקוציטים בשתן 500. שאלתי את רופא המשפחה לפשר התוצאה והוא מסר כי יש לחזור על ביצוע התרבית כי לדבריו התרבית מעורבת עם חיידקי עור והנרתיק ולכן אינה נקייה טכנית. לא כל-כך הבנתי את תשובתו. מכל מקום, בשל כך שרגשתי רע מיום רביעי והייתי עם שלשולים חריפים הגעתי בחמישי למוקד נשים. הסתבר שיש קיצור צוואר הרחם ל22 ממ. בתוך שבוע התקצר מ25 ממ ל22 ממ, כאשר לפני חודש הייתי עם 33 ממ. הוחלט על מתן זריקת צלסטון ובוצעה בדיקת שתן נוספת. הפעם רמת לויקוציטים הייתה 25 בלבד בשתן. כלומר, מיום שני לחמישי זה ירד ברמה ניכרת. טרם ביצעתי תרבית חוזרת. היום הופיעו לי סימני גירוד קל/ אי נוחות באזור הנרתיק בערך. מיואשת קצת כבר. יש לי הפרשות ומדי פעם גם מרגישה שסוג של בורח לי משהו, חושבת שמדובר בבריחת שתן. מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות שמטרידות

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר ניר רם דובדבני
    12/10/2019

1. לגבי תרבית השתן יש לחזור עליה. בלידה יש צורך לקבל אנטיביוטיקה בלידה בגלל הסטרפטוקוק.
    2. לגבי הגרד, ניתן לנסות טיפול האגיסטן.
    3. לגבי ההפרשות..בקונטסט של קיצור צוואר ממליץ לפנות לבדיקה על מנת לשלול דינמיקה צווארית נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו