מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות שמטרידותאלמונית12/10/2019
שלום ד״ר, בשבוע 32+4. ביצעתי ביום שני האחרון תרבית שתן. התוצאות התרבית יצאו ״צמחה פלורה מעורבת הכוללת strep group b”. כמות לויקוציטים בשתן 500. שאלתי את רופא המשפחה לפשר התוצאה והוא מסר כי יש לחזור על ביצוע התרבית כי לדבריו התרבית מעורבת עם חיידקי עור והנרתיק ולכן אינה נקייה טכנית. לא כל-כך הבנתי את תשובתו. מכל מקום, בשל כך שרגשתי רע מיום רביעי והייתי עם שלשולים חריפים הגעתי בחמישי למוקד נשים. הסתבר שיש קיצור צוואר הרחם ל22 ממ. בתוך שבוע התקצר מ25 ממ ל22 ממ, כאשר לפני חודש הייתי עם 33 ממ. הוחלט על מתן זריקת צלסטון ובוצעה בדיקת שתן נוספת. הפעם רמת לויקוציטים הייתה 25 בלבד בשתן. כלומר, מיום שני לחמישי זה ירד ברמה ניכרת. טרם ביצעתי תרבית חוזרת. היום הופיעו לי סימני גירוד קל/ אי נוחות באזור הנרתיק בערך. מיואשת קצת כבר. יש לי הפרשות ומדי פעם גם מרגישה שסוג של בורח לי משהו, חושבת שמדובר בבריחת שתן. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר ניר רם דובדבני12/10/20191. לגבי תרבית השתן יש לחזור עליה. בלידה יש צורך לקבל אנטיביוטיקה בלידה בגלל הסטרפטוקוק.
2. לגבי הגרד, ניתן לנסות טיפול האגיסטן.
3. לגבי ההפרשות..בקונטסט של קיצור צוואר ממליץ לפנות לבדיקה על מנת לשלול דינמיקה צווארית נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)