מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע 35 וצירים מוקדמיםליה18/11/2019
שלום רב,
הריון ראשון,אני בשבוע 35+0 ובמוניטור עוברי נצפו צירים לא סדירים. במיון נתנו לי עירוי נוזלים ולאחר מכן ראו כי הצירים התרחקו זה מזה.
נכנסתי לבדיקת רופא. מי שפיר, שיליה תקינים. יש מחיקה 60% ואין פתיחה. ראש העובר במצג ראש, צוואר אחורי שמור מקבל אצבע ראש s3. רחם בטונוס לסירוגין.
מה המשמעות של מחיקה 60% בשלב זה של ההריון? האם אצליח לסחוב עד שבוע 38? האם הריאות של העוסר בשבוע 35 בשלות בהנחה שתהיה לידה מוקדמת או שעלי לבקש לקבל זריקת צלסטון להבשלת הריאות?
מציינת כי שוחררתי ממיון בבי"ח עם המלצה לשתיה מרובה בלבד. האם עלי לנוח או שאני יכולה להתנהל בצורה שגרתית? האם מותר לקיים יחסים במצב כזה או רצוי להימנע? חוששת מאוד מלידה מוקדמת והשלכותיה. אני בעצמי נולדתי פג בשבוע 30 כך שאני מודעת לסכנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר ניר רם דובדבני20/11/2019הניהול שהוצע לך סביר, היות ומקובל לא לעצור לידה מעבר לשבוע 34.
כך גם לגבי צלסטון למרות שינן דעות שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך ושאלה נוספת
ליה20/11/2019שלום רב,
מודה לך מאוד על תשובתך.
שאלה נוספת: באיזה שבוע הריאות של העובר מספיק בשלות על מנת שהוא יוכל לנשום בצורה עצמונית ללא חיבור לחמצן לאחר הלידה? האם לדעתך רצוי לקבל זריקה להבשלת ריאות בשבוע 35 במקרה שתהיה לידה מוקדמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד``ר ניר רם דובדבני20/11/2019אם אין סכרת הריון אז הריאות בדרך כלל בשלות. לגבי צלסטון, יש רופאים שהיו נותנים בין שבוע 34 ל37 אך רק במידה והסיכון ללידה מוקדמת גבוה. אצלך, על פי מה שהבנתי הצוואר עדיין סגור יחסית.
אני באופן אישי לא הייתי נותן למרות שתשמעי דעות שונות לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)