כיצד שומרים על חלב אם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד שומרים על חלב אם?
    חגית
    11/06/2007

שלום,
    יש לי תינוק בן חודשיים וחצי שיונק.
    אני גם שואבת ושומרת במקרר - בטיפת חלב אמרו לי שהחלב יכול להישאר בן 4-5 ימים ואם מוציאים אותו מהמקרר אפשר להשאירו בחוץ בין 4-5 שעות ולא להחזירו למקרר. האם הנ"ל נכון? והאם נכון גם בימים חמים מאוד?
    והאם כשמקפיאים חלב הוא צריך להיות בטמפרטורה מסוימת? לכמה זמן אפשר להקפיא?
    איך יודעים אם החלב עדיין טרי? אודה לתשובתכם.
    חגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיצד שומרים על חלב אם?

הוספת תגובה

• שמירת חלב

ג'ניס זאוסמר
    12/06/2007

חגית שלום,
    אפשר לשמור חלב אם בקירור (מקרר ביתי תקין - 3 מעלות) 3-4 ימים. לאחר קצת זמן החלב נפרד והשומן עולה למעלה - זה מצב תקין, לא מקולקל.
    מחוץ לקירור אפשר כמה שעות בתנאי שלא חם מאוד ולא עומד בשמש. באוטו כדאי להשתמש בקלקר עם קרח. כל ההנחיות לשמירת חלב נראים לי קצת מוגזמים במיוחד בעובדה שאנו חיים במזרח התיכון וחם. הייתי לוקחת תווח בטחון וישנה בשקט. היתרון של חלב אמא הוא שהחיידקים הטובים מתרבים וכך שומרים על החלב, חלב פרה שקונים אותו עבר תהליך של פיסטור והחיידקים כבר לא פעילים. זו הסיבה שאפשר לשמור חלב אמא יותר זמן.
    הקפאה - גורם להרס מסוים של נוגדנים אבל עדיין יותר טוב מאשר לא ללתת בכלל או לתת פורמולה.
    הקפאה רגילה (-19) מאפשר שמירה לחודש חודשיים והקפאה עמוקה ליותר.
    הפשרה - אף פעם לא במיקרו!!!! להעמיד במים חמימים(לא חמים מאוד) או במקרר.
    חלב לא טרי עלול להיות עם ריח לא נעים או עם מראה שונה - כאשר קיים ספק - לא לתת !!!
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! חגית

חגית
    15/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו