מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות מאד קשה: מי שפיר בחו"ליעל14/06/2008
אני בהתלבטות מאד קשה ואשמח לחוות דעת.
בהריון בשבוע 9 פלוס 5 (מחזור אחרון 6 באפריל)
חיה באירופה, במדינה עם חוקים מאד מחמירים בכל הקשור לאבחון עוברי. לא אושר לי לבצע אבחון עוברי (אני בת 37, התל"מ יוצא 3 שבועות לפני שימלאו לי 38). אסור פה לערוך דיקור מי שפיר באופן פרטי. שקיפות עורפית כן אפשר לבצע פרטי, אבל בלי בדיקות הדם הנלוות. ובכל מקרה בגילי אני רוצה תשובה חד משמעית ולא סטטיסטית.
האופציה היחידה שלי היא לנסוע למקום אחר לביצוע הבדיקה.
הבעיה היא התזמון. בשבועות 16 ו-17 אין לי שום אפשרות לנסוע, מסיבות שונות שלא מעניינות כאן. נסיעה בשבוע 15 כרוכה בביטול חופשה, אבל ניחא.
מאשרים פה הפלה במקרה של תסמונת דאון עד סוף שבוע 21 בלבד.
במקרה של פגמים שהם מחשיבים כמינורים יותר (למשל XXY) לא מאשרים הפלה אחרי שבוע 20.
אם אבצע את הדיקור בשבוע 18, כמקובל בארץ, אני יכולה להסתכן בזה שלא יאשרו לי הפלה במידה והממצאים חו"ח יצביעו על פגם קשה.
מה האופציות העומדות בפני?
חשבתי על סיסי שליה, אבל המינוס הוא החלבון העוברי, וגם הסיכון הגבוה יותר להפלה (זה הריון שהושג במאמץ ניכר ולקח לנו שנה וחצי).
אופציה אחרת היא דיקור בתחילת שבוע 15. פה זה מקובל, אבל אני מבינה שבארץ פחות.
יש לי גם בעיה חמורה של מחסור בהמלצות על רופאים. בארץ הבעיה כמובן לא קיימת, אבל אני קצת חוששת מטיסה מאומצת אחרי דיקור מי שפיר (אין טיסות ישירות). אופציה אחרת היא דיקור במדינה אירופאית אחרת. האם יש גורמים אמינים בארץ שיודעים להמליץ על טובי הרופאים באנגליה או בסקנדינביה?
אני מרגישה כמו בסרט רע. כל כך אודה לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר.
ד``ר איילון לחמן14/06/2008ליעל שלום.
את יכולה לבצע הבדיקה בארץ בשבוע 17-20,ולבצע בדיקת FISH למי השפיר הנותנת תשובה לגבי המומים העיקריים בתוך פחות מ-72 שעות.כרוך אמנם בתוספת תשלום.אז לא תפספי כלום.אבל בואי גם ניחל לתשובות תקינות.אשמח אפילו לעזור לך בביצוע הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלת המשך
יעל14/06/2008FISH זה תמיד בנוסף לבדיקה הרגילה, עם התרבית, שלוקחת שבועיים?
ומה ההבדל בין FISH ל-PCR? ראיתי שבדנמרק יש אפשרות לקבל תשובות ראשוניות באמצעות PCR. האם זה אותו דבר כמו FISH?
ההתלבטות בלהגיע לארץ קשורה גם לחשש מהטיסה הארוכה לאחר דיקור. אין מכאן טיסות ישירות, כך שטיסה משמעותה יום די מפרך. אני מנסה למצוא אופציה קרובה יותר, אבל אם לא אמצא, אז בהחלט אגיע לארץ, ואצור קשר. תודה רבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)