מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושיםיעלי15/06/2008
שלום רב מאוד.
יש לי תינוקת בת שנה ו - 3 חודשים בבית. אני בהריון בשבוע 13. כמו כל אמא לפעמים כשאני מחתלת אותה על השידה או כשאני מרימה אותה מאמצע משחק או משהו אז הרגליים מתעופפות להן לכל הכיוונים. מדי פעם אני חוטפת איזו רגל בבטן. היום זה קרה גם. למען האמת זו מכה בכלל לא כואבת ואם לא הייתי בהריון סביר שלא הייתי מקדישה לזה מחשבה כלל ולא שמה לב.
אבל מה לעשות עם זה שיש תינוק בבית והרגליים שלו שנכנסות בך זה משהו שאי אפשר למנוע לגמרי???.....
הבעיטה היתה (לפי זכרוני כי אני לא ממש סגורה על איפה בדיוק זה היה) במרכז הבטן עם נטייה לשמאל.
בקיצור מה לעשות??
תודה.
המ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי לחץ
א15/06/2008קודם כל לא להילחץ. לפי דעתי שום דבר לא קרה. פשוט תפני לרופא המטפל שלך שיבדוק אותך באולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיטות
טל15/06/2008אני בהריון עם תאומים
כבר מספר פעמים הגדולים ששבית בני 5 ו-3 בעטו לי בבטן
ולא רק בעטו, היה פעם אחת מצב ששכבתי לי במיטה והקטן בא ונתן עלי כזאת קפיצה על הבטן שהייתי בטוחה שזהווווווווווווווווו ב"ה הכל בסדר
אז 99% שהכל בסדר העובר\עוברים מוגנים היטב
תהיא רגועה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיטות
טלי15/06/2008אני מכירה את התופעה הזאת, זה מוזר כמה שאנו חרדות לבטן, אפילו בתת-מודע אנחנו שומרות עליה. תמיד כשאני בסופר, ובזמן האריזה בקופה, רוכנת קדימה לקחת את המוצרים ושקיות, אני כאילו שומרת על הבטן שלא תיגע בקיר מתכת איפה שקופאית שולחת את המוצרים.
ובקשר לבעיטות, אני רוצה להרגיע את כולכן, לי יש בבית ארבעה ילדים, שהשניים הקטנים הם בנים, בני 7 ו-5, לפעמים עולים עליי על הספה (והם כבדים), ולפעמים הרגליים או הידיים מתעופפות. האמת היא שאני נורא נזהרת, וכרגע גם לא יכולה להגיד להם "אמא בהריון", כי זה ההתחלה ואני עדיין שומרת את זה כסוד. אבל החששות מוצדקים. כנראה לכל ההריוניות יש את אותם פחדים, אפילו המוזרים ביותר, אבל הם קיימים. צריך פשוט קצת יותר להיזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקשור להם את הרגליים
ד''ר בני שכטר16/06/2008סתם...
זה משהו שקשה למנוע אותו.
בכל אופן, אם לא מדובר באיזו מכה משמעותית בגורמת לאחר מכן לכאבים, לא הייתי נלחץ, ולא צריך לרוץ לעשות אולטרה-סאונד.
מה שחשוב לראות שאין כאבים ולהרגיש את העובר (בשבועות שזה רלבנטי).
אני לא חושב שגם להגיב בחומרה לילד/ה הבועטים בגילאים האלה, זה גם טוב. צריך להתייחס בשיוויות נפש ולהתנהג כבוגרים בלי תגובות קיצוניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)