מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריםליאל29/06/2008
שלום רב אני 4 וחצי חודשים אחרי הלידה היו לי המון תפרים- פנימיים,חיצוניים וכפולים. רק 4 ימים אחרי הלידה קמתי בפעם הראשונה בבית החולים. היום עדיין סובלת מכאבים מהתפרים ,במיקרוספופ הרופא ראה את הצלקות ואמר שהן עדיין ממש מורגשות.וייקח זמן עד שיירפאו. הדבר היחידי שנתן לי זה פיזיוטרפיה ביופידבק אני פשוט לא מבינה מה הולך אצלי שם למטה? איך זה יכול להיות שכל כך הרבה זמן אחרי ועדיין כאבים נוראיים ויותר מזה שאין מה לעשות עם זה וייקח עוד זמן עד שיסתדר. האםתוכלו להסביר לי קצת יותר לעומק על הצלקות האלה? למה הם כל כך רצינייות? האם באמת אין מה לעשות? מתי יפסיק לכאוב? הרופא נשים אמר בהקשר לקיום יחסי מין שעליי להזהר מאוד-מאוד מאוד בהדרגה, מאוד מאוד בזהירות עם המון המון המון שמן. ניסינו כך ועדיין חא הולך הכאבים עצומים.... אני מסוגלת להחזיק בלי גם עוד כמה חודשים,אבל מסכן בעלי... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בתור רופא נשים וגם כסקסולוג
ד''ר בני שכטר01/07/2008שלום ליאל
אני אשלב בין 2 תחומי העיסוק שלי.
1. כנראה שבאמת היו הרבה קרעים שתוקנו לאחר הלידה. הנרתיק הוא רקמה שמחדשת את עצמה ברוב המקרים בצורה מדהימה (גם במהירות יחסית וגם פונקציונלית).
תהליך הריפוי מאד אינדיבידואלי ולעיתים עשוי לקחת זמן רב (גם עד שנה).
קשה לי לחוות דיעה מה המצב אצלך כי לא בדקתי אותך, אבל מתאר לעצמי שעדיין המקום לא נרפא כראוי ולכן הכאבים והרגישות. האם מרגישים את התפרים? קשה לי להאמין, כי מדובר בחוטים שהיו אמורים להיספג מזמן בגוף. האם ישנן הצטלקויות במקום ואותם מרגישים והם הגורמים לרגישות ולכאב? בהחלט יכול להיות.
יש טיפולים שבהם ניתן לנסות ולרכך את המקום ואת הצלקות וזה דורש זמן וסבלנות.
2. בנוגע ליחסי מין - מבחינתי יחסי מין מתחילים באינטימיות, מין חיצוני, אוראלי וגם כוללים חדירה, אבל...לא חייב. אם כואב לך, אז שלא תהיה כניסה לנרתיק. אני סמוך ובטוח שבעלך נהנה בדרכים אחרות שאינן כוללות חדירה לנרתיק (תקני אותי אם אני טועה..) ולכן הוא לא מסכן. לך כואב, ולכן את "המסכנה" בסיפור. גם את לא מושבתת ויכולה להנות מיחסי מין גם ללא חדירה.
אם הכאב אינו "קטסטרופלי", ניתן להתחיל ע"י החדרת אצבעות ורק עם לא כואב לעבור לאיבר המין עצמו. כל זה תוך שימוש בשמן מיוחד לסיכוך ובכמות נכנדה בכדי להוריד את החיסוך למינימום.
אם יש לך עוד שאלות בנושא אשמח לענות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)