מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרכות בהנקהאלה17/06/2007
בני בן חודשיים וחצי, יונק בלבד. בשבוע האחרון יש תופעה של צרכות בזמן ההנקה. לפעמים נלווה בפליטות לאחר הארוחה מסוג זה ( חשוב לציין שארוחה הזאת לא נמשכת יותר משתי דקות). לדעכתי הבעיה קשורה במערכת העיכול. בנתיים מבחינת המשקל הכל בסדר, אך מתחילה לדאוג לעתיד. הלכתי לרופא ואמרתי את דעתי, חושבת שיש בעיה עם חומציות. המליצה אלגיקל. רציתי לשאול האם הכיוון לפתרון הבעיה נראה לכם נכון או שיש שלם אולי עוד רעיון לבעיה. (תינוק לא פולט המון, אך סובל מאוד. היום קניתי את אלגיקל ובסוף היום היתה לא תצואה בצבע ירקרק וממש כמו ג'ל. אני מפחדת לעצירות. מה זה בדיוק התרופה הזאת והאם היא יכולה לגרום לתופעות לווי כמו עצירות. מה כמויות המומלצות, כל אחד אומר משהו אחר, וכמובן חשוב לשמוע דעה לגבי פתרון לבעיה. האם נראה לכם הגיוני שזוו הבעיה. (מתי זה חולף?)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלה
ג'ניס זאוסמר18/06/2007אלה שלום,
נשמע באמת לא קל, מקווה שהבעיות יעברו במהרה.
לי נשמע שיש לתינוק שלך רפלוקס - באמת בעיה של חומציות מתוכן קיבה אשר עולה חזרה לוושט וגורם לדלקת שם. תינוקות עם רפלוקס עלולות לבכות בעת היניקה כי כואב להם. לפי דעתי התינוק שלך צריך לקבל או לפחות לנסות תרופה בשם לוסק . לא נראה לי שיש כאן בעיה של עצירות.
אפשרות נוספת - אם יש לך הרבה או אפילו עודף חלב - להניק כל פעם רק מצד אחת ולאחר שסחתת מעט חלב מהשד .
בהצלחה,ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרכה בהנקה
אלה19/06/2007רציתי לשאול בהקשר לתרופה טבעית אלגיקל. זה לא אמור לעזור?
בהקשר לתרופה שרשמת לי האם זה לא מסוכן לתינור והאם צריך מרשם?
באופן כללי מתי הבעיה אמורה לחלוף? אולי יש דרך טבעית לטפל בזה?
ולבסוף השאלה האם זה יכול להזיק לכמות החלב הנוצרת? חשוב לציין שאני עוד לא נותנת מבקבוק,
אך לפעמים שואבת רק על מנת לרוקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרכות בהנקה
אלה19/06/2007ועוד שאלה לצורך מה צריך להעניק מצד אחד ולהוציא חלב?
זה מקל על הרגשה של התינוק?
בכלל האם אפשר להסביר ממה הבעיה נובעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלה
ג'ניס זאוסמר19/06/2007אלה,
בתחילת ההנקה החלב מכיל יותר לקטוז(סוכר החלב) ופחות שומן - וזה טוב
תוך כדי ההנקה החלב נהיה יותר שומני - גם זה הכרחי
כאשר יש עודף חלב התינוק לא מצליח להגיע לחלב היותר שומני והחלב הראשוני ממלא אותו. ריבוי סוכר עלול לגרום לתסיסת יתר בבטן - יותר גזים.
אם מניקים במקרה הזה לאחר שמוציאים חלב ורק בצד אחד אפשר להבטיח שהתינוק יקבל פחות סוכרים ויותר שומן - דבר אשר יכול גם להקל על התינוק וגם על האם(יביא להפחתת חלב העודף)
כמו שאמרתי אני לא בטוחה מה הבעיה של תינוקך והמלצתי על מתן לוסק אבל אם יש לך מצב אמיתי של עודף חלב ורק במקרה הזה אפשר גם לנסות את השיטה הזאת של ההנקה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תשובה לאלה
ג'ניס זאוסמר20/06/2007אם הבעיה ממשיכה את צריכה לחזור לרופא
התרופה ניתנת לתינוקות על סמך מרשם רפואי בלבד.
אני לא יכולה להגיד לך מתי זה יחלוף כי כמו שכתבתי אני לא יודעת מה יש לו - עליך לגשת לרופאץ
אני כתבתי התרשמויות אבל על מנת לדעת בדיוק את צריכה חוות דעת רפואית.
לבריאות,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)