מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מימדי העובר +מי שפיריעל14/07/2008
שלום, אני בשבוע 27 + היום עשיתי אולטרסאונד להערכת גודל העובר בגלל בטן קטנה מאוד ומסתבר שמבחינת המדדים העובר קטן יחסית שהרופאה תלתה בכלך שהמימדים שלי קטנים (התחלתי הריון עם 1.54 גובה ו38 משקל - היום שוקלת 46) אולם מבחינת הAC יש פיגור של שבועיים + והלפי הטבלאות ירדתי מהאחוזון של המדדים עד כה, כלומר אם עד כה הייתי באחוזון האמצעי מבחינת ה AC היום אני בין האחוזון האמצעי לנמוך, הבנתי שAC זה המדד של הבטן מה המשמעות של מדד נמוך האם זה משליך על האיברים הפנימיים? שאלה שנייה, באולטסאונד אובחן כי יש מי שפיר בכמות גבולית האם שתייה יכולה לסייע בהעלאת כמות מי השפיר והאם הייתי צריכה לבקש לעשות ביקורת של מי השפיר אחרי כמה ימים כדי לבדוק שהכל בסדר? לעזרתכם אודה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נענתי ברשותכם אציג את השאלה שוב.
יעל15/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי16/07/2008אחת הסיבות השכיחות לעובר קטן לגיל הריון היא אכן תורשה - אם קטנה יולדת בדר'כ ילודים במשקל נמוך. מצד שני יש לוודא לפני כן שאין סיבות אחרות למשקל הנמוך כמו מומים עובריים, אי ספיקת שליה וכו'.
יש להמשיך במעקב גדילה כדי לוודא שהעובר ממשיך להעלות במשקל בקצב שלו. במידה ויש מיעוט מי שפיר יש להתייחס בהתאם כולל בדיקות ספציפיות לזרימת דם בחבל הטבור וכו'.
יש לפנות לרופא המטפל להשלמת המידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)