VSD ודיקור מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• VSD ודיקור מי שפיר
    מיכל
    22/07/2008

אני בשבוע 25 להריוני (הריון בסיכון עקב סוכרת טייפ 1). בשבוע 20 בבדיקת אקו לב עובר נכתב כי במנח יחיד נראה ספק מעבר קטנטן במחיצה הבין חדרית. באם תישמע אוושה לפני השחרור יש לבצע אקו לב. בסקירה המורחבת בשבוע 23 הוחלט להפנותי לייעוץ גנטי מאחר ובסקירה בחלק מהמנחים אכן חשד ל-VSD. לא עשיתי מי שפיר מאחר ותוצאות השקיפות והחלבון העוברי (כולל אינהיבין) היו תקינים: שקיפות: סיכון סטטיסטי לתסמונת דאון עפ"י גיל 1:960 ומשוקלל עם השקיפות ובדיקת הדם 1:20,000. חלבון עוברי: לפי גיל 1:960 לפי גיל ו-4 הבדיקות 1:9,999 גם הסקירה המוקדמת תקינה. האם לאור הנתונים כאשר VSD ממצא יחיד, יש המלצה לדיקור מי שפיר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    VSD ודיקור מי שפיר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בני שכטר
    23/07/2008

ברוב המקרים כאשר יש ממצא בודד ההמלצה היא לא לבצע, למעט מספר מקרים מאד ספציפיים.
    לא זכור לי האם VSD הוא אחד מהם. בכל אופן אני בטוח שהופנת ליעוץ גנטי בשל הממצא ושם היו אמורים לומר לך מה ההמלצה אומרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל דחוף!!!!

מאיה
    09/09/2008

יצא לי לראות את שאלתך בפורום ופשוט הזדהתי עמך! גם לעוברית שלי מצאו את אותו הדבר וגם הבדיקות שלי תקינות והפנו אותנו לדיקור ואני לא שלמה עם ההחלטה לעשות דיקור. רציתי לדעת מה את עשית בבקשה זה יעזור לי מאוד להחליט המייל שלי [email protected] אשמח אם תחזרי אליי תודה מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו