לד"ר שכטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר שכטר
    סיון
    24/06/2007

שלום ד"ר...

האם חשיפה ממושכת לשמש ( להשתזף עם קרם הגנה וכובע אבל בכל זאת "בטן גב") ממש בתחילת ההריון (אני מדברת על השבועות הראשונים ביותר) יכולה להזיק להתפתחות ההריון?
    האמת היא שאני מנסה להרות ורק אחרי הנופש בדרום הארץ אדע האם נקלטתי ורציתי לדעת האם השיזוף והחשיפה יכולים להזיק להקלטות/השרשה וכו'...
    שאלה נוספת - כעבור כמה ימים מיום ההקלטות מופיע ערך בטא חיובי בדם (מעל 10 נכון?)
    הוא מכפיל את עצמו כל יום או כל יומיים?

תודה לך ושבוע טוב...
    סיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר שכטר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בני שכטר
    24/06/2007

שלום סיון!
    1. יש לי בעיה עם השאלה שלך. נכון להיריון זה לא מפריע, אבל קשה לי לומר לך ללכת להשתזף ללא בעיה. בהחלט לט מומלץ "להשתזף" בכלל ולא רק בהיריון.
    2. בעיקרון ניתן לראות את הורמון ההיריון חיובי (בד"כ מעל 5) עוד מספר ימים לפני האיחור. אבל מקובל לבצע בדיקות היריון רק לאחר שיש איחור במחזור, בכדי למנוע טעויות ועוגמת נפש.
    כמו כן רמתו מוכפלת כל יומיים בערך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טליה
    24/06/2007

ראשית, תודה.

ע"מ לדייק בחישוב יום הביוץ (בדיעבד) כעבור כמה ימים בדיוק מהביוץ יופיע ערך בטא חיובי בדם?
    לגבי השיזוף - הזכרתי כובע וקרם הגנה... היה לי חשוב לדעת שזה לא עלול לפגוע בהתפתחות ההריון אם בכלל קיים...
    האם תחושה של עקצוצים באבר המין כיומיים לפני הביוץ היא תופעה מוכרת ומלמדת על בואו של הביוץ? זה באמת יומיים לפני (או באותו יום, למשל?)?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר בני שכטר
    25/06/2007

שוב שלום!
    1. 12-14 יום מהביוץ. אבל כפי שציינתי עדיף לחכות לאיחור במחזור (אם יש).
    2. אין פגיעה, אבל שוב לא מומלץ מבחינה בריאותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו